На 77-годишна възраст почина един от основателите на прочутата модна

...
На 77-годишна възраст почина един от основателите на прочутата модна
Коментари Харесай

Почина Джилберто Бенетон

На 77-годишна възраст умря един от създателите на фамозната фешън марка Бенетон - Джилберто Бенетон, предадоха международните организации.

" Джилберто Бенетон е умрял през вчерашния ден в дома си в Тревизо след заболяване ", се споделя в изказване на компанията Бенетон. В последните му мигове до него са били брачната половинка му Лала, дъщерите му Барбара и Сабрина и шурей му Ермано.

Джилберто Бенетон умря три месеца след кончината на по-малкия си брат Карло Бенетон, който умря през юли на 74 години.

Джилберто дружно с братята си Карло и Лучано и сестра им Джулиана основаха едноименното дружество Бенетон през 1965 година в Понцано Венето, село в североизточната част на Италия. Първоначално активността му беше в региона на плетивата. Идеята е била на Лучано, най-големия от четирите деца в фамилията. Бързо меките пуловери в най-различни цветове, предлагани от Бенетон, започнаха да изкушават хората.

През идващите години триумфът на компанията Юнайтед калърс ъв Бенетон нарастваше и стана даже световен в интервала 1982 година - 2000 година с шокиращи рекламни акции на фотографа Оливиеро Тоскани, като тази да вземем за пример, в която цветнокожа жена кърмеше бяло бебе.

Джилберто Бенетон беше вицепрезидент на фамилния холдинг Едиционе, който осъществя през 2017 година облага от 12,1 милиарда евро.

Той беше и вицепрезидент на компанията Аутогрил за заведения за бързо хранене край пътните артерии в страната. Основен акционер в компанията е кланът Бенетон, който държи 50,1 % от акциите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР