На 75-годишна възраст вчера, 21 март, почина художникът-хералдик Христо Танев,

...
На 75-годишна възраст вчера, 21 март, почина художникът-хералдик Христо Танев,
Коментари Харесай

Почина Христо Танев - създател на герба и знамето на Стара Загора

На 75-годишна възраст през вчерашния ден, 21 март, умря художникът-хералдик Христо Танев , който е създател на герба и знамето на Стара Загора . Освен художник е и деен държавник и огромен патриот. През 2019 година се навършват 40 години от одобряването на плана му за герб и значка за почетен жител на Стара Загора от от общинския съвет.
Миналата година със заповед на кмета Живко Тодоров е почетен с Почетен знак на община Стара Загора за значителен и важен принос за развиване на общината и заслуги към нейните жители във връзка Празника на града - 5 октомври, и 180 години от рождението на митрополит Методий Кусев.
Поклон пред паметта му!
Поклонението пред тленните остатъци на Христо Танев е на 23 март, събота, от 12:00 часа в храма „ Св. Троица “. Опелото ще се извърши от 13:30, от 14:00 часа е погребението в Гробищен парк Стара Загора.
Христо Танев е роден е на 21 септември 1943 година в Стара Загора. Завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий " при проф. Никола Гелов. Работи главно в региона на пространственото оформление, архитектурния, промишлния и графичния дизайн и реклама. Автор е на над 500 непокътнати знака на компании, организации и нови производства и на гербовете и знамената и на градовете Димитровград, Чирпан и Гълъбово. Членува в Съюза на българските художници отп1976-а и в Асоциацията за пластични изкуства към ЮНЕСКО от 1989 година Негови произведения са владеене на над 30 държавни галерии в България и чужбина, както и на частни сбирки по целия свят.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР