На 73-годишна възраст почина писателят Христо Карастоянов. Той си е

...
На 73-годишна възраст почина писателят Христо Карастоянов. Той си е
Коментари Харесай

Почина писателят Христо Карастоянов

На 73-годишна възраст умря писателят Христо Карастоянов . Той си е отишъл ненадейно в съня си през вчерашния ден следобяд, месец преди да навърши 74 години.

Поклонението ще е на 24 януари от 15:00 часа, на гробищния парк в Ямбол. Това заяви ръководителят на локалното Дружество на писателите - поетът Тенко Тенев. 

Христо Карастоянов е публицист, стихотворец и драматург, създател на повече от 30 книги , най-вече романи и сборници с разкази. Носител е на голям брой литературни награди, жури е в разнообразни състезания за литература. Роден е на 22 февруари 1950 година в Тополовград, само че живота и креативния си път прекарва в Ямбол.

Бил е шеф на Държавния куклен спектакъл в Ямбол. Романът му „ Една и съща нощ “ е почетен с няколко влиятелни награди и избран от критиците като една от най-значимите български книги на миналото десетилетие.

По нея Иван Добчев прави пиесата „ Гео “ , сложена на сцената на Народния спектакъл. По разкази на Карастоянов през 2003 година е сниман игралният филм „ Следвай ме ” на режисьора Дочо Боджаков. Последната книга на Христо Карастоянов „ Петият вагон и други истории “ излезе през 2023 година

Поклон пред светлата му памет!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР