На 7 октомври палестинският футболист Махмуд Вади се възстановяваше от

...
На 7 октомври палестинският футболист Махмуд Вади се възстановяваше от
Коментари Харесай

„В Газа футболът е единственото спасение“: Палестинската звезда Махмуд Вади за войната

На 7 октомври палестинският футболист Махмуд Вади се възстановяваше от пострадване в Египет, когато Израел стартира войната си против Газа след офанзивите на Хамас в Южен Израел.

29-годишният мъж от Хан Юнис в южната част на Газа прекара последните пет месеца в обезверено търсене на вести за сигурността на приятелите и фамилията си в обсадения анклав, до момента в който пътуваше с палестинския народен тим.

Той е претърпял три израелски военни набези над Газа – през 2008, 2012 и 2014 година – и споделя, че си спомня по какъв начин прекарва всяка нощ, чудейки се дали ще успее да осъмне.

Уади, който в този момент живее в Кайро и играе за Arab Contractors в египетската Висша лига, беше част от тима на Палестина за Азиатската купа на AFC през 2023 година в Катар, където тимът записа исторически втори кръг.

Al-Fidayi (както палестинският тим е прочут на своите фенове) получи буйна поддръжка от тълпи от хора от разнообразни страни, религии и възрастови групи, които се появиха в своите десетки х...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР