На 7 май Международният център за икономически обмен на Китай

...
На 7 май Международният център за икономически обмен на Китай
Коментари Харесай

Страните и регионите в обхвата на „Един пояс, един път се превръщат във важна търговска зона

На 7 май Международният център за стопански продан на Китай и други китайски и задгранични мозъчни тръстове взаимно разгласиха отчет, от който се вижда, че сега страните и районите в обсега на самодейността „ Един пояс, веднъж " към този момент са се трансформирали във значима комерсиална зона в международен мащаб, с забележим растеж на дивидентите. От позиция на вътрешната търговия, стопанската система на „ Един пояс, веднъж " към този момент е надминала зоната за свободна търговия на Северна Америка, и е втората по величина в света след Европейски Съюз, предава bulgarian.cri.cn.

В отчета се показва, че построяването на „ Един пояс, веднъж " е постигнало явни резултати. Търговският продан сред страните непрестанно се усилва, вложенията и съдействието посред им се задълбочават. Постепенно е реализирана задачата за „ Съвместна облага и обмисляне на бъдещето ".

Заместник ръководителят на центъра Джан Сяоцян сподели, че от 2013 до 2018 година комерсиалният продан на артикули сред Китай и страните в обсега на самодейността е надминал 6 трилиона $, годишният растеж е по-висок от този на китайската външна търговия. Китай е към този момент най-големият търговски сътрудник на 25 страни от „ Един пояс, веднъж ". В същото време, взаимните вложения сред 25-те страни също демонстрират удобна наклонност. През този интервал, директните вложения на Китай в страните в обсега на самодейността надминаха 90 милиарда $. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР