На 7 август е станал разлив на нефтопродукти в Черно

...
На 7 август е станал разлив на нефтопродукти в Черно
Коментари Харесай

Локализираха разлив на нефт в Черно море

На 7 август е станал разлив на нефтопродукти в Черно море под Новоросийск. Първоначално бе обявено, че площта на разлива е към 200 кв. м, съгласно Института за галактически проучвания РАН оцени площта на нефтеното леке на към 80 кв. км, заяви ТАСС.

Не е явен действителният мащаб на бедствието, нито по кое време ще бъдат премахнати следствията. Дейността се затруднява от неприятното време.

Разливът на нефтопродукти е станал на 6 км от брега при товар на кораба Minerva Symphony (плаващ от пристанището в Пирея, Гърция) посредством преносното устройство от терминала на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК).

По данни на КТК, повода за разлива на петрол е нарушаване на вътрешната празнина на хидрокомпенсатора на преносното устройство.

За да се локализират последствията от изпускането на петрол, е включен професионален избавителен екип, задействани са четири системи за събиране на масло и резервоари за добиване на нефт.

В същото време кметът на Новоросийск Игор Дяченко съобщи, че специалистите не са открили замърсяване на плажовете и там към момента е позволено да се плува.

Вицепремиерът Виктория Абрамченко разпореди на Росприроднадзор да оцени действителните мащаби на изпускането на нефт край Новоросийск и да ревизира информацията на Руската академия на науките за подценяването на размерите на разливите.

Образувано е наказателно дело. Южната транспортна прокуратура прави инспекция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР