На 7 април, студенти от 3 и 4 курс от

...
На 7 април, студенти от 3 и 4 курс от
Коментари Харесай

Лекция на тема Модел за управление на риска се проведе в НАП-Варна

На 7 април, студенти от 3 и 4 курс от катедра " Счетоводна отчетност “,  компетентност " Счетоводство и одит “ при Икономически университет - Варна посетиха Национална агенция за приходите в морската столица, с цел да участват на лекция на тематика " Модел за ръководство на риска “. В образованието присъединяване взе шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна Властиана Николова.

Лекцията се осъществя по самодейност на Министерство на финансите (МФ), Института на вътрешните инспектори в България и Икономически университет – Варна, със съдействието на Национална агенция за приходите Варна. В началото на лекцията, Огнян Тодоров, шеф дирекция " Методология на контрола и вътрешен одит “ в МФ означи, че е значимо за студентите по наличен метод да се срещнат с функционалностите на Национална агенция за приходите и да получат на практика познания за данъчната и осигурителна система в България. Една от задачите на образованието беше участниците да придобият на практика опит и познания в региона на ръководството на риска. Директорът на териториалната дирекция на приходната организация в морската столица Властиана Николова обясни на студентите по какъв начин Национална агенция за приходите ползва " Модел за ръководство на риска от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство “ като главен инструмент.

По тематиките, свързани с дейностите по " Контрол “, " Селекция “ и " Проверки “, опит и познания споделиха Донка Иванова, шеф дирекция " Контрол “ и Виолета Чолакова, шеф отдел " Селекция “ в Национална агенция за приходите. Те срещнаха студентите с методите на работа и главните акценти в данъчната политика.

Донка Иванова обясни етапите по идентифициране на рисковете, разбор на рисковете, приоритизиране на рисковете, отнасяне на рисковете, оценка на резултата от
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР