На 6 юни 2001 г. звездата на Филаделфия Алън Айвърсън

...
На 6 юни 2001 г. звездата на Филаделфия Алън Айвърсън
Коментари Харесай

На този ден: Алън Айвърсън отне душата на Тайрон Лу

На 6 юни 2001 година звездата на Филаделфия Алън Айвърсън направи финт против Тайрон Лу, подвигна се за пукотевица и означи, а идващият миг бе за историята. Отговора високомерно стъпи над падналия по това време Лу и продължи крачката си, до момента в който безпомощният гард на Лейкърс не знаеше какво му се случва.

Това именито осъществяване на Айвърсън докара дългогодишна отрицателна популярност на двукратния първенец с Лейкърс, която стигна върха си при назначението на Лу като старши треньор на водения от ЛеБрон Джеймс Кливланд Кавалиърс през 2016-а. Толкова брутално осъществяване, че даже 15 години по-късно хората към момента говореха за него.

Легендарният миг пристигна в края на продължението на първия мач от серията сред Сиксърс и Лейкърс, като кошът на Айвърсън обезпечи 48-ата му точка в дуела и подпечата триумфа за тима си. Все отново Лу и " езерняците " взимат крайния триумф с 4-1 победи, печелейки купата и отмъщавайки си за породеното.

19 years ago today, AI famously stepped over Tyronn Lue in Game 1 of the 2001 NBA Finals

(via @Ballislife)pic.twitter.com/YJ8v5u5LsO
— Sports Illustrated (@SInow) June 6, 2020
" Просто имах възприятието, че той непрекъснато ме дърпаше и държеше. Ядосах се. Много пъти съм се разправял с него ", споделя Айвърсън в изявление пред GQ, само че по-късно прибавя, че Лу не е бил като останалите. " Имам проблем с хората, които се опасяват на паркета. Тайрон Лу одобри това като предизвикателство, одобри го като мъж. Той е мой човек. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР