На 6-ти април в гр. Тетевен се проведоха демонстрации, базар

...
На 6-ти април в гр. Тетевен се проведоха демонстрации, базар
Коментари Харесай

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха 9-то издание на Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

На 6-ти април в гр. Тетевен се организираха демонстрации, базар на произведения от майстори занаятчии и тематична галерия под мотото „ Занаятите на Алтън Тетевен ". Събитията бяха част от програмата на 9-то издание на Европейските дни на художествените занаяти.

Общо 35 занаятчии от община Тетевен, от гр. Кнежа, гр. Троян, с. Крушовица, с. Дебнево гр. Перник и гр. София, се включиха в самодейността. Всички те изложиха на актуализирания пл. „ Сава Младенов " своите произведения от дърворезба, ковано желязо, сувенири и бижута, декоративни украси, костюми и декупаж, керамика, билки, мехлеми и козметика, произведения от естествена кожа, художествена керамика, плетива и други

Община Тетевен още веднъж е част от това особено и вълнуващо събитие, имащо за цел да резервира българското и да предава хубостта и уникалността на ръчно направените произведения, както и вдъхновението и гения на майсторите, сподели кметът на Община Тетевен - доктор Мадлена Бояджиева в своето одобрение към присъстващите.

Нека днешният ден бъде изпълнен с ентусиазъм и неугасима пристрастеност към занаятчийското изкуство. Вярвам, че всички Вие ще се насладите на хубостта на изделията на нашия самобитен базар, характеризираща се в благосъстоянието на занаятите, на цялото им величие и многообразие. Защото занаятите са връзката с корените ни и съставляват всичко това, което ни е определяло като обичай и просвета и като национална еднаквост, сподели още кметът на Тетевен.

В дните от 2 до 7 април в общините, членове на РСО „ Централна Стара планина " - Антоново, Габрово, Дряново, Елена, Севлиево, Тетевен, Троян и Трявна, се проведоха редица ярки събития, отдадени на 9-то издание на Европейските дни на художествените занаяти. Събитието е самодейност на Националния институт за занаяти на Франция, като в България то се координира от РСО „ Централна Стара планина ". Мотото, което сплотява участниците през 2024 година е „ Малки пръстчета, опитни ръце ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР