На 6 март в град Сочи се проведоха поредните междуведомствени

...
На 6 март в град Сочи се проведоха поредните междуведомствени
Коментари Харесай

В Сочи се проведоха междуведомствени консултации между Русия и МААЕ

На 6 март в град Сочи се организираха следващите междуведомствени съвещания на съветската делегация, отпред с генералния шеф на „ Росатом " Алексей Лихачов, с делегацията на Международната организация за атомна сила (МААЕ), ръководена от генералния шеф Рафаел Гроси.

В консултациите взеха присъединяване ръководителят на „ Ростехнадзор " Александър Трембицкий, непрекъснатият представител на Русия в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов, представители на Министерство на външните работи на Русия, на съветските въоръжени сили и „ Росгвардия ".

По време на консултациите бе прегледан необятен кръг тематики, включително и за перспективните посоки в развиването на атомната енергетика в Русия и света.

В центъра на вниманието бяха въпросите, касаещи обезпечаването на сигурността на Запорожката АЕЦ. Алексей Лихачов описа за стъпките, които се подхващат от съветската страна за обезпечаване на безвредната употреба на Запорожката АЕЦ, като засегна и обособени аспекти от взаимоотношението с специалистите на МААЕ в централата.

Рафаел Гроси осведоми за резултатите от визитата си в Запорожката АЕЦ на 7 февруари, където посети машинната зала и блочния щит за ръководство на четвърти енергоблок, както и обекти за енергийно и водоснабдяване.

Страните потвърдиха единодушието си за продължение на контактите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР