На 6-и октомври от 19.30 часа в зала България“ публиката

...
На 6-и октомври от 19.30 часа в зала България“ публиката
Коментари Харесай

Вокално-инструментални картини“ - виртуозните гласове на Филип Кутев“ и Оркестърът за народна музика на БНР



На 6-и октомври от 19.30 часа в зала „ България “ публиката ще може да се наслаждения на виртуозни артисти и музиканти по време на концерта „ Вокално-инструментални картини “, взаимен план на Оркестър за национална музика на БНР с хора на Ансамбъл „ Филип Кутев “.
Утре вечер ще изсвирим една премиера на Ангел Димитров, с която той завоюва тазгодишното издание на състезанието за национална музика „ Седем осми “ в Чепеларе. Пиесата взе първа премия на журито и първа премия на публиката и се споделя „ Синаговски танц “, сподели в „ Хоризонт до обед “ Димитър Христов – диригент за оркестър за национална музика и добави:

Много прекрасен сезон се обрисува. Този концерт е втори от тази поредност „ Вокално-инструментални картини “. Преди един или два сезона направихме един сходен с хора на Ваня Монева, той се породи от потребността да има вокали в тези наши концерти. Прекрасен хор е хорът на Ансамбъл „ Филип Кутев “, прелестен диригент е и Георги Генов. Ще има доста министър председатели, доста разнообразни създатели, като стартираме от Филип Кутев, Красимир Кюркчийски, Димитър Трифонов, Стефан Мутафчиев, Георги Андреев, Георги Генов…Изключително разнообразна стратегия.

В изявлението можете да чуете цялото изявление с Димитър Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР