На 6 април от 14:00 ч. творци и любители на

...
На 6 април от 14:00 ч. творци и любители на
Коментари Харесай

Световнопризнатият комикс творец и илюстратор Светлин Велинов с творческо ателие днес във Варна

На 6 април от 14:00 ч . създатели и фенове на цифровото изкуство и дизайна от Варна ще се включат в креативно ателие за илюстрация със Светлин Велинов.

Събитието е част от мултидисциплинарния фестивал „ Литературен прожектор “, който Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “ провежда през март и април 2024 година

Светлин Велинов е художник, прочут на интернационално равнище със своите комикси, игри и фентъзи арт. Той е първият българин, който рисува като част от екипа на Wizards of the Coast – компанията, която стои зад мрежовата игра на карти Magic: The Gathering. Велинов е създател на над 100 от илюстрациите на известната по целия свят стратегическа игра.

Носител е на премията „ Компютърно пространство ” в раздел „ Компютърна графика ” (2005 – 2006 г.). През 2013 година получава и номинация за най-хубава илюстрация за карта Thundermaw HeLlkite на ASFA (Асоциация на научнофантастичните и фентъзи артисти).

Творческото ателие със Светлин Велинов е с вход свободен с авансово записване и е ориентирано към фенове и експерти в цифровото изкуство на възраст над 15 години. Събитието ще се организира в читалня „ Регионална история “ в Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “ (бул. „ Сливница “ № 34).

Илюстраторът ще гостува и на 18 април за среща диалог , а към него ще се причислят комикс артистите Константин Витков – Титис и Соня Анастасова.

Място за креативното ателие можете да запазите посредством следния формуляр:

Всички събития в програмата на „ Литературен прожектор “ са с вход свободен .

Пълната стратегия ще откриете на страницата на плана:

„ Литературен прожектор – слово, изображение, пространство “ е план на Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “ – Варна, финансиран по стратегия „ Разпространение “ 2023 на Национален фонд „ Култура “. Проектът се реализира в партньорство с Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “, Младежка фондация „ Аморфа “, Съюз на българските художници и Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР