На 5 април, петък, от 9.30 часа в изпълнение на

...
На 5 април, петък, от 9.30 часа в изпълнение на
Коментари Харесай

Главчев май нареди служебния кабинет, президентът го вика утре да го обяви

На 5 април, петък, от 9.30 часа в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на „ Дондуков “ 2 с претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев, на който на 30 март разпореди да предложи състав на служебно държавно управление. В сходство с главния закон на България президентът ще организира наложителните съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Това заяви прессекретариатът на президента.

Припомняме, че на 30 март Румен Радев му сподели, че, с цел да може изборите да са " 2 в 1 ", мандатът за предложение на длъжностен кабинет би трябвало бъде изпълнен до седем дни.

" Така че аз ще ви чакам най-късно идната събота със състав на Министерския съвет. Тогава ще поканя и парламентарните групи за провеждането на наложителни съвещания ”, уточни тогава Румен Радев.

От това следва изводът, че евентуално Димитър Главчев към този момент е подготвен със състав на служебно държавно управление и той ще бъде разгласен на следващия ден.

По неофициална информация на „ Флагман “ от президентството фактически чакат на следващия ден Главчев да предложи план на Министерски съвет.

Иначе, през днешния ден министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов приказва пред кореспонденти в Народното събрание. Той е един от спряганите за евентуален длъжностен вътрешен министър. През последните дни Стоянов изясни, че е подготвен да остане на поста си. Междувременно, от ПП-ДБ, а и от Българска социалистическа партия оповестиха, че това не е добра концепция и че му нямат доверие. Вътрешният министър е основен по време на избори, тъй като от него зависи до каква степен страната ще се опълчи на купения, следения и манипулирания избор, което е значителен проблем за България. 

Днес след въпрос дали към този момент е говорено с него по въпроса да остане министър в служебния кабинет, Калин Стоянов отхвърли: " Не, за момента не. "

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР