На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички очакваме

...
На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички очакваме
Коментари Харесай

Румен Радев: На 49-ото НС е отредена съдбовна роля, първостепенна задача е бюджета

На 49-ото Народно заседание е отредена съдбовна роля. Всички чакаме час по-скоро то да вземе дълго чакани решения освен за изхода от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност на страната и бъдещото демократично общество. Това съобщи президентът Румен Радев в обръщението си към новите депутати от трибуната на пленарната зала.

Държавният глава открои приемането на бюджета като първостепенна задача пред 49-ото Народно заседание. От трибуната на пленарната зала президентът изрази вяра, че план-сметката ще бъде импортирана от постоянен кабинет, а не от служебното държавно управление.
" Без подозрение провокациите към това национално заседание са огромни, само че и без подозрение приемането на Бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на комплицирано уравнение, което би трябвало да подсигурява както приходите на българските жители в условия на рецесия и инфлация, по този начин и вероятността за стопански напредък и запазване на дълготрайната финансова непоклатимост. Силно се надявам, и по този начин е редно, бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с ясни дълготрайни политики и да поеме отговорност за това. Ако това не стане - служебното държавно управление ще внесе бюджет, само че крайната дума ще е ваша, изключително в частта за бюджетния недостиг ", сподели Радев.
Той посочи, че чака от депутатите да поддържат европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като поддържат законите по Плана за възобновяване и резистентност, само че и да подходят с цялата си отговорност да подсигуряват националната сигурност.

" И да се постави завършек на заблудата, че заменяйки няколко остарели танка с други остарели такива, ще решим проблемите с окомплектоването и дефицита в Българската войска. Това е бягство от отговорност и към България, и към съдружниците ни, които чакат от нас да изпълняваме уговорките си. Защото същинската рационализация изисква съществено обмисляне и ангажиране на националния бюджет, грижа да хората в армията, тяхната подготовка и мотивация ", сподели Радев.

Държавният глава прикани диалозите сред партиите да се водят въз основата на полезности, а не на вътрешнопартийни сметки.

" Трябват ясно изразени кардинални, цели и полезности. Предизборната акция завърши, а публичните упования са големи. От вашите решения зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го реализираме с лозунги и заклинания, а с дейности, загърбване на персоналните и вътрешнопартийни ползи, а със следването на амбициозни национални цели ", сподели още президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР