На 40-тия си рожден ден Графа е един от малкото

...
На 40-тия си рожден ден Графа е един от малкото
Коментари Харесай

Владимир Ампов-Графа – Вечният романтик

На 40-тия си рожден ден Графа е един от дребното реализатори, които имат зад тила си на процедура 30 години сполучлива музикална кариера, десетки шлагери и награди, лична продуцентска компания и 10 години благополучен брак. Майстор на баладите, прочувствените му песни и текстове от дълго време са му спечелили имиджа на един от най-романтичните създатели на актуалната музикална сцена, макар че през последните години залага и на по-клубни части.

Преди 30 години Влади Ампов изпява “Вече 10 години съм на този свят, само че възрастните хора по този начин и не разбрах ”. Тогава излиза на сцената, дружно с родителите си, част от трио “Спешен случай ”. Днес порасналото момче чества своя 40-ти рожден ден и от дълго време е една от най-големите звезди на българската музикална сцена. Зад гърба си има 17 независими албума и лична продуцентска компания, която стои зад някои от най-популярните млади реализатори. Неизбежно сте чували баладите му. Може и да сте плакали на тях или някои да е плакал за вас. Често дефинират Графа като най-големия романтик на модерната поп музика. Прочувствените и смислени текстове го трансформират в цялостен любим на дамите, само че освен. Търсенето на вярната формула при Влади не е дълго. Успехът му е бърз, пореден и дълготраен. Стилът му към този момент е различим с лекост. През тези 30 години на сцена, които звучат изключително стряскащо за човек, едвам трансферирал 40-те, в кариерата му няма спадове и името му не слиза от челните места в класациите и до момента.

На 15 издава първия си независим албум. На 17 печели първи места от влиятелни фестивали в Хърватия, а на 21 към този момент има четири независими албума и няколко макси сингъла зад тила си.

През 2001-ва е годината на Графа. Петият му независим албум “Давам всичко за теб ” ражда първите му същински шлагери, които остават емблематични до през днешния ден и стартира да печели огромните самопризнания. Следващите 2-3 години Графа изрично се утвърждава на сцената. Взима редица награди за реализатор, ария, албум и текст на годината. “Секс за пари ”, “Искам те ” и “Ако има парадайс ” са част от шлагерите му, които се чуват отвред.

И по този начин до ден сегашен. Повече от 15 години Графа вади цялостен шлагер всяка година и обира огромна част от премиите за поп музика на всички вероятни подиуми. През 2007 “Ванилия ” е първият български сингъл достигнал до №1 в MTV World Chart Express, а година по-късно Графа получава премията на телевизия ММ за реализатор на десетилетието. Тогава прави и идната огромна крачка в кариерата си и основава лична продуцентска компания “Монте мюзик ”. Десет години по-късно тя към този момент сътвори някои от най-популярните млади реализатори – Михаела Филева, Вензи, Прея, Искрата и други. Освен за себе си Графа написа песни и текстове за доста от своите сътрудници – Мария Илиева, Любо Киров, Руши Видинлиев и други.  През 2011 “Монте ” е определена за музикален продуцент на “Х фактор ”.

По това време Графа съвсем всяка година цялостни зала 1 на НДК, а през 2017 и “Арена Армеец ”.

През всичките години на сцената Графа стои надалеч от свадите и е измежду известните персони с най-положителен имидж. В обществените си изяви е постоянно обмислен, за разлика от доста от сътрудниците си рядко е замесван в любовни драми и то единствено при започване на кариерата си. Единствената връзка, за която той приказва намерено, преди да срещне брачната половинка си Мария е с танцьорката Маргарита Будинова. Именно към раздялата с нея се раждат някои от най-големите шлагери на Графа. Той сигурно е един от най-големите романтици на актуалната сцена и някои от критиците му го дефинират като прекомерно отегчителен. Заради пристрастеността си към прочувствените балади и дълбоките текстове Графа си печели шеговития прякор Влади-балади, само че през последните години по-скоро бяга от тази стилистика. Той трансформира леко стила си и постоянно залага на по-бързи клубни части с по-леки текстове. От 2017 година Ампов два пъти бе жури и треньор в “Гласът на България ”.

През есента на Графа му предстоят два концерта в зала 1 на НДК, които ще сложат завършек на лятното му турне.

Баща на две деца


Преди 10 години Графа се ожени за дългогодишната си другарка Мария и двамата към този момент имат две деца – наследник Крис на 9 години, който се ражда точно на Великден през 2009 година и Никол, която в края на месеца ще навърши 7. Любовта му към нея пламва от пръв взор, само че въпреки на върха на славата си и преследван от последователки, повече от година се бори да завоюва сърцето й. Двамата са едно от най-стабилните фамилии в светските среди и Мария постоянно съпровожда брачна половинка си на участията му, а той не пропуща да изкаже обществено любовта си към нея.

За него


При него всичко е на високо равнище


Графа – той е цялостен работохолик, хвърля се във всяко нещо с голям възторг и реализира съществени резултати. С него сме и една зодия и при нас нещата отиват към едно дълго и съществено сприятеляване. И двамата с Поли Генова ги знам от дребни и си ги обичам по своему. При Графа всичко е на доста съществено равнище и по този начин би трябвало да бъде.

Музикантът Иван Лечев


Много е търпелив и обективен


Близо година той се бореше да ме завоюва. Покани ме на един собствен концерт и тогава усетих, че в него има нещо и го погледнах по друг метод. Влади има голямо възприятие за правдивост, само че това му оказва помощ да заспива умерено вечер. Много е търпелив. Сдържан, спокоен, замислен в себе си. Аз съм по-емоционална. Изчаква да ми мине страстта и след това става на неговото. Винаги е бил откровен с мен. Не се колебая, че ще остареем дружно. Благодаря му за всеки ден, в който сме дружно.

Мария Ампова, брачна половинка на Графа


Винаги се тормози преди концерт


Едно от най-ценните неща, които той е запазил в себе си е, че всякога преди да излезе на сцена се тормози, доста чисто и откровено. Той съумява да сервира даже рецензиите си по този начин, да ги възприемеш по-скоро като препоръки и упътвания, а не като някаква радикална твоя неточност.

Певицата Михаела Филева
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР