На 4-ти октомври по повод Световния ден на животните за

...
На 4-ти октомври по повод Световния ден на животните за
Коментари Харесай

Бягане с кауза на Световния ден на животните се организира тази неделя в Борисовата градина

На 4-ти октомври във връзка Световния ден на животните за втора поредна година съдружие КАЖИ провежда благотворително Бягане за животните. Събитието цели да даде глас на животните в промишлеността.

Бягането ще се организира в Борисова градина, старт наоколо до езеро “Ариана”. Дължината на трасето е 5 км. Регистрацията отваря в 10 ч. на място или авансово онлайн на адрес run4animals.caai.bg. Стартът ще бъде даден в 11 ч. Няма ограничаване за участниците, всеки в положително здраве може да се включи. “Единствено изискване е да обичате животните.”, споделя Петя Алтимирска от КАЖИ.

“Фокус ще е от една страна акцията ни за възбрана на фермите за кожи в България. Бягането в действителност ще се организира малко над месец преди в българските ферми за норки да стартират да хвърлят животните в газови камери, единствено с цел да ги одерат и да създадат от кожите им фешън аксесоари и първокласни палта. Труповете им ще изхвърлят като безполезни.”, изяснява госпожа Алтимиркса, ръководител на КАЖИ.

В рамките на събитието на Световния ден на животните ще се обърне внимание и на развъждането на кокошки-носачки в кафези у нас. Ще се засегне и насилственото угояване на към 1 милион патици в страната по данни на БАБХ, представени от КАЖИ. Практиката се назовава още “гушене” и е за произвеждане на втлъстен черен дроб или “фоа гра” от патиците.

След края на бягането КАЖИ ще опишат в детайли за актуалните си акции и по какъв начин всеки може да помогне.

Бягането е благотворително. Участието в него е гратис, само че всеки има опция да се включи с дарена сума по своя преценка. КАЖИ е организация с нестопанска цел, която разчита на дарения, с цел да води акции си. Всички събрани средства от самодейността ще бъдат употребявани за актуалните и бъдещи акции на сдружението. Бягането се провежда за втора поредна година, като първото издание притегли над 50 души и събра близо 1000 лева от дарения.

Сдружение КАЖИ съществува от 2017 година и е едно от дребното в България, което концентрира активността си напълно върху отбрана на животните в промишлеността – в отглеждането на животни, в цирковете, в лабораториите. В хода на акцията на КАЖИ за възбрана на фермите за рандеман на кожи в България, в края на 2019 година, бе импортиран законопроект, който цели да трансформира фермите за скъпи кожи в история. Проектът следва да бъде гласуван в национално заседание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР