На 4-ти февруари – Световния ден за борба с рака

...
На 4-ти февруари – Световния ден за борба с рака
Коментари Харесай

Кампания Изследвай се днес за ЯМР диагностика до края на месец февруари в Лаборатории Русев - Варна


На 4-ти февруари – Световния ден за битка с рака започва и второто издание на акцията на Лаборатории Русев – Варна „ Изследвай се през днешния ден “. Кампанията е отдадена на битката с онкологичните болести и навременното им разкриване. Тя планува 10 % отстъпка от цената на всички ЯМР проучвания до края на месец февруари 2019 г .

 Нашият екип е надълбоко уверен, че кампанийните начинания са скъп късмет за фокусиране на публичното внимание върху потребността от профилактика. Единствено навременните ограничения могат да запазят положителния здравен статус и качество на живот на всеки субект.

Ядрено-магнитният резонанс е незаместим способ за диагностициране на онкологични болести. Той е неинавазивен, изцяло безопасен и доста по-информативен от ултразвуковото проучване за ранното разкриване на рак. С ЯМР могат да се открият напълно дребни по мярка формирания и да се дефинират напълно тъкмо размерите на засегнатите области.

 Нерядко, при проучване с ЯМР , по отношение на лекуване на разнообразни болести, технологията демонстрира съществуване на злокачествени формирания, за които пациентите не са разполагали с никакви признаци. Това е единствено един от образците за полезността на профилактиката посредством тази технология.

Раковите болести са водеща причина за смъртността в световен мащаб. По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават диагноза рак, а към 7,6 млн. умират от заболяването. Добрата вест е, че към 40% от онкологичните болести могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани в точния момент. Ранното разкриване на болестта доста усъвършенства прогнозата и преживяемостта на болните.



В Лаборатории Русев – Варна е конфигуриран уред Siemens Magnetom Aera 1,5 T , който е допустимо най-съвременният и високотехнологичен апарат, а по този начин съущо и единственият в Източна България, който има функционалностите за Онкологичен ЯМР скрининг нацяло тяло , Мултипараметричен ЯМР на простата и ЯМР на млечни жлези както и функционалности за А нгиография и У рография без контрастност .

Онкологичният ЯМР скрининг е проучване, което за 30 минути сканира цялото тяло и разрешава изпреварващо разкриване на формирания в напълно начален етап. Техниката дава опция да се откриват даже незначителни по размери обединения, които не могат да бъдат дефинирани посредством различен прийом. До огромна степен ЯМР проучването нацяло тяло би могло да замести ПЕТ-скенера, като за разлика от него не се употребяват радиоактивни изотопи и няма облъчване.

 Мултипараметричен ЯМР на простата дава опция да се дефинира съществуването, местоположението и разпространяването на туморите, ангажирането на простатната капсула, размерите на засегнатия сектор и да даде скъпа информация за прилежащите тъкани, което е изключително значимо при осъществяване на невросъхраняваща хирургия на простатата. Мултипараметричният ЯМР на простатата е извънредно значим диагностичен способ при нараснали стойности на кръвно проучване на PSA (простатноспецифичен антиген), когато при мануален и ехографски обзор не се откриват промени както и при естествени равнища на PSA, когато има подозрения за формиране на възли в простатата.



ЯМР на млечни жлези е относително рядко употребен, само че извънредно потребен способ за следене (скрининг) на дамите с висок риск за карцином на гърдата, заради положителното визуализиране на туморната тъкан. ЯМР на гърдата не е сурогат на мамографията или ултразвуковото проучване, само че по-скоро спомагателен способ, който може да се употребява за доуточняване при нерешителен резултат и се прави в следните случаи:

- стадиране на новооткрит рак на гърдата;

- с цел да се разграничи съединителната (ръбцова) тъкан от израстък в гърдата;

- оценка на положението след извършена интервенция или химиотерапия, следене на измененията в тъканта на млечната жлеза по време на лечението;

- скрининг при дами с нараснал риск за развиване на рак на гърдата - фамилна обремененост;

- за да се избере уместно лекуване при към този момент потвърдено заболяване;

- ЯМР на млечна жлеза е желан способ на проучване при дами с гръдни импланти.

Онкологията е най-бързо развиващият се дял от медицината. Непрекъснато се откриват нови способи за диагностициране и лекуване на онкологичните болести. Ранната диагностика има основно значение за сполучливото лекуване.

Лаборатории РУСЕВ съставляват най-голямата мрежа от центрове по образна диагностика в България и се отличават с високо-квалифицирани експерти и модерно съоръжение от най-голям клас. Клоновата мрежа включва лаборатории в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Хасково.


 

За информация и записване:

Лаборатории Русев - В арна

Адрес: Варна, бул “Цар Освободител ” 100, в двора на МБАЛ “Св. Анна ”

Телефон: 052/61 65 66; 0889/90 95 72

 

https://www.facebook.com/Лаборатории-Русев-Варна
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР