На 4 октомври за Деня на Стара Загора, 5 октомври,

...
На 4 октомври за Деня на Стара Загора, 5 октомври,
Коментари Харесай

За празника на града старозагорско училище организира Ден на отворените врати

На 4 октомври за Деня на Стара Загора, 5 октомври, VI главно учебно заведение (ОУ) „ Свети Никола “ провежда Ден на отворените порти . От 12 часа школото ще отвори порти за искащите да прегледат класните стаи, фоайетата и актовата зала, да се срещнат с историята на на едно от най-старите учебни заведения в града. 
Посетителите ще имат опция да видят и по какъв начин протича определен от тях образователен час. С креативните достижения на възпитаниците и атмосферата в учебното заведение могат да се срещнат родители, бъдещи възпитаници, баби и дядовци. 
VI ОУ е правоприемник на първото взаимно новобългарско светско учебно заведение в Ески Зара, намерено през 1841 година от даскал Атанас Иванов. То се обитава в постройката на килийното учебно заведение към църквата „ Свети Никола ” и приема нейното име. Девет години по-късно за потребностите на школото е издигната специфична постройка и последователно Светиниколското учебно заведение става водещо в града, каквото е и до през днешния ден. В него са Васил Левски, братя Жекови и Кольо Ганчев - герои от Старозагорското въстание, учителствал е и Петко Рачов Славейков, който с оглавяването на  градската администрация след освобождението на Стара Загора през 1877 година е първият кмет на Стара Загора. 
Днес в VI ОУ „ Свети Никола “ се образоват 1040 възпитаници и с престижа си, модерната си техническа база и обновената си постройка е привлекателно и търсено учебно заведение в Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР