На 4 ноември приключи военноморското учение на ВМС на Република

...
На 4 ноември приключи военноморското учение на ВМС на Република
Коментари Харесай

Фрегата „Дръзки” участва във военноморско учение с международно участие

На 4 ноември завърши военноморското обучение на Военноморски сили на Република Турция с интернационално присъединяване „ NEMO TRIALS 2017 ”.

От 30 октомври в учението дружно с фрегата „ Дръзки ” участваха и следните кораби и брегови комплекси: фрегата ESPS „ BLAZ DE LESO ” от Военноморски сили на Испания, турските фрегати TCG „ BARBAROS ”, TCG „ FATIH ” и TCG „ GAZIANTEP ”, кораби от турската брегова защита, брегови станции и комплекси за радиоелектронна симулация и премерване на инфрачервено лъчение.

За първи път транспортен съд от българските Военноморски сили взе присъединяване в учения по радиоелектронна битка и отразяване офанзивите на противокорабни ракети.

По време на сериалите против фрегата „ Дръзки ” бяха симулирани офанзиви с друг вид противокорабни ракети. Екипажът на процедура отработи дейностите си по радиоелектронно противопоставяне и тактическо маневриране за отклоняване и отбрана на кораба от противниковото влияние.

Големият брой участващи сили, както и интензивността на отработените сериали на море, способстваха за високата степен на натурализъм на тактическия сюжет, покачиха натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за следващ път утвърдиха престижа на българските Военноморски сили в интернационална среда.

Ръководителят на учението капитан I сан Нилюфен Чотук от турските Военноморски сили изрази своето удовлетворение от високото равнище на подготовка и професионализъм на българските военни моряци.

От 7 до 16 ноември фрегата „ Дръзки ” ще взе участие в идващото учението на Военноморски сили на Република Турция - „ DOGU AKDENIZ 17 ”. По време на това присъединяване, за следващ път екипажът на фрегата ще има опция да потвърди своите благоприятни условия, качества и умения пред сътрудниците ни в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР