На 4 и 5 юни, тази събота и неделя, Шумен

...
На 4 и 5 юни, тази събота и неделя, Шумен
Коментари Харесай

Конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ събира в Шумен млади таланти от цяла България

На 4 и 5 юни, тази събота и неделя, Шумен е хазаин на седмия Национален конкурс „ Децата на България пеят, танцуват, рисуват “.

Официалното разкриване е на 4 юни, събота, от 11.30 часа в двора на СУ „ Сава Доброплодни “. Известната поп изпълнителка Теди Кацарова, която е и ръководител на журито в направление „ Популярна музика “, алегорично ще отключи гения на участниците в състезанието със специфичен ключ, направен от преподавателя по изобразително изкуство в учебното заведение Дилян Абаджиев. Ще бъдат показани журиращите екипи в другите посоки. Домакините от СУ „ Сава Доброплодни “ ще насочат музикален привет към всички участници. Ще прозвучи и сигналът на състезанието, чийто създател е ученик на музикалните паралелки към учебното заведение.

По време на откриването ще бъдат връчени премиите на лауреатите в направленията „ Изобразително изкуство “ и „ Дигитална рисунка “. Изложба с отличените произведения ще бъде подредена в двора на образователното заведение. Крайният период за изпращане на рисунките в двете посоки изтече на 20 май 2022 година Над 250 произведения от 17 обитаеми места на страната бяха получени за присъединяване в направленията „ Изобразително изкуство “ и „ Дигитална рисунка “.

В раздел „ Музика “, който включва три посоки – „ Популярна музика “, „ Народна музика “ и „ Класическа музика “, поръчки са присъединяване са подали участници от Шумен, Пловдив, София, Горна Оряховица, Варна, Търговище, Разград, Каспичан, Русе, Ямбол, Велико Търново, Нови пазар и село Лиляк. В раздел „ Надиграване “ ще се състезават 20 танцови състава от Шумен, Варна, Търговище, Разград, Белослав, Провадия и Тервел. Близо 800 деца и възпитаници от цяла България са участниците в тазгодишното издание на състезанието.

Конкурсната стратегия в събота и неделя, 4 и 5 юни, ще се организира на разнообразни места в Шумен: в Народно читалище „ Тодор Петков 1963 “ – раздел „ Надиграване “, в Актова зала на ПЕГ „ Н. Й. Вапцаров “ – направление „ Популярна музика “, в учебния двор на СУ „ Сава Доброплодни “ и класни стаи на учебното заведение – направление „ Народна музика “ и в Музеен комплекс „ Панчо Владигеров “ – направление „ Класическа музика “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР