На 4 април Китай отбеляза традиционния празник Цинмин. Цялата страна

...
На 4 април Китай отбеляза традиционния празник Цинмин. Цялата страна
Коментари Харесай

Радио Китай: Жертвата на китайския народ не може да се омаловажава от няколко американски политици

На 4 април Китай означи обичайния празник Цинмин. Цялата страна уважи паметта на героите, отдали живота си в битката с епидемията от новия ковид и умрелите от заболяването сънародници.

През миналите два месеца, Китай постави всички старания в битката против новия ковид и най-сетне реализира значими резултати в предварителната защита и контрола на епидемията. Той построи първата защитна линия за света и завоюва скъпо време. За тази цел Китай заплати голяма цена и е пожертвал доста.

Неотдавна в изявление за CNN вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс упрекна Китай за мудна реакция в епидемията. Американският държавен секретар Майк Помпео се опита да напише " вируса от Ухан " в официалното съобщение на външните министри на Г-7 и атакува Китай за това, че разпространя " погрешна информация " за епидемията. Това, което направиха, беше освен извънредно неуважение към живота и сигурността на американския народ, само че и злонамерено омаловажаване на огромните старания и жертви на китайския народ.

На 3 април повече от 90 известни американски учени и някогашни висши представители излязоха с отворено писмо, в което приканиха Китай и Съединени американски щати да засилят съдействието и да реагират взаимно на епидемията. Сред подписалите писмото са някогашният американски държавен секретар на Съединени американски щати Маделин Олбрайт, някогашният министър на защитата Чък Хейгъл и други. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР