На 31 май 2010 г. Жозе Моуриньо официално бе назначен

...
На 31 май 2010 г. Жозе Моуриньо официално бе назначен
Коментари Харесай

На този ден: Жозе Моуриньо застава начело на "Реал" Мадрид

На 31 май 2010 година Жозе Моуриньо публично бе назначен за треньор на " Реал " Мадрид. След феноменалния си требъл с " Интер " Специалния поема ново предизвикателство, заставайки на кормилото на един от най-големите тимове в света, а мястото му в Милано е заето от чилиеца Мануел Пелегрини.

В първия си сезон на " Бернабеу " Моуриньо печели испанската купа след победа над " Барселона " на финала. Преди появяването на Жозе, 18 години " Реал " не може да завоюва трофея в най-стария шампионат в страната. Също по този начин Специалния нарушава проклятието на 1/8-финалите в Шампионската лига. След като шест следващи сезона Кралския клуб не може да прескочи тази фаза, Моу извежда отбора до 1/2-финалите.



На идващия сезон " Реал " печели купата в Ла Лига, а Моуриньо се трансформира в четвъртия треньор в света, триумфирал в шампионатите на четири разнообразни страни.

Успехът в шампионата е гарниран с няколко върха - достигането на 100 точки, 32 победи в 38 мача, 121 маркирани гола и така нататък

За Моуриньо сезон 2012/13 стартира с успех за испанската суперкупа след триумф против " Барса " в два мача. В разгара на сезона " белите " записват още няколко победи против огромния си противник. Въпреки това акцията се оказва несполучлива - " Реал " приключва на второ място в Ла Лига, губи финала за Купата на Испания от " Атлетико ", а в Шампионската лига отпада от " Борусия " Дортмунд на 1/2-финалите.

След тези " провали " президентът на " Реал " Флорентино Перес уволнява Жозе Моуриньо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР