На 31 март в 3:00 часа ще преместим стрелките на

...
На 31 март в 3:00 часа ще преместим стрелките на
Коментари Харесай

Смяната на часа тази събота срещу неделя е опасна за много хора, предупредиха лекари

На 31 март в 3:00 часа ще преместим стрелките на часовниците с един час напред

Преминаването към лятното часово време въздейства върху множеството хора, като се отразява отрицателно върху работоспособността.

Да въздейства и върху психическото, и физическото положение.

Освен това въвеждането му през март съответствува с пролетната отмалялост, която множеството хора изпитват всяка година. Най-отрицателно се отразява местенето на стрелките върху страдащите от хронични болести, на които лекарите предлагат да приготвят организма си овреме, съобщи " Дунав мост ".

Добре е да се създадат повече разходки навън и да се одобряват витамини, както и да се обезпечи задоволително време за сън с по-ранно лягане. Този уикенд си починете добре, тъй като от идващия организъм ще е подложен на стрес. Проучванията демонстрират, че хората се напрягат от местенето на стрелките още преди този момент да е станало.

През 2018 година Европейската комисия излезе с предлагането да се случи за последно, като всяка страна реши дали да остане на астрономическо време, което в този момент назоваваме зимно, или на лятно. След редица разногласия това предложение не беше признато. У нас промяната е въведена с Постановление № 94 от 13 март 1997 година на Министерския съвет. С него се регламентира преходът към зимно часово време да става всяка година в нощта против последната неделя на октомври, а в последната неделя на март да се минава към лятно.

За първи път концепцията е осъществена от немското държавно управление по време на Първата международна война за интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Англия е втората страна, която въвежда лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР