На 30-и септември за осма поредна година ще се реализира

...
На 30-и септември за осма поредна година ще се реализира
Коментари Харесай

Европейски ден на спорта ще се проведе в Русе

На 30-и септември за осма поредна година ще се осъществя самодейността Европейски ден на спорта в учебно заведение

Тя ще се организира в редица образователни заведения в Европа, включително и България, като част от акцията NowWeMOVE и Европейска седмица на спорта. Областната администрация в Русе още веднъж ще бъде сътрудник на водещото в страната събитие, отдадено на насърчаването на физическата интензивност измежду учениците, оповестиха от там. Основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, младежи, учебни заведения и организации в общата идея за водене на по-здравословен метод на живот. Тази година специфична тематика е " Спорт без боклуци ". Идеята е посредством спорта децата да бъдат въвлечени в общата идея за запазване на околната среда. Събитието се поддържа от редица неправителствени организации, както и от държавни и локални институции, измежду които Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

„ Подкрепям начинанието, тъй като имам вяра, че мотивирането на децата да се включват допълнително дейни занимания и спортове е добра опция да изявят себе си по един пълностоен и здравословен метод “, съобщи регионалният шеф Анатоли Станев. „ Спортът възпитава, учи на дисциплинираност и екипност, построява характери и носи задоволеност “, добави още Станев.

През миналата 2021-а година в самодейността са взели участие повече от 400 образователни заведения от страната, като в границите на един ден към придвижването и спорта са били привлечени над 85 000 възпитаници. От 2014-а насам участниците наброяват над 550 000. Само в Русенско през предходната година участваха близо 2700 възпитаници и 215 преподаватели от 11 учебни заведения. Като най-активно образователно заведение бе несъмнено Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „ Пеньо Пенев “, като в самодейността са се присъединили тимове от всички класове със надпревари по волейбол и изтегляне на въже. Там бяха извършени и демонстрации по пилатес и йога, като самобитният празник приключи с хоротека. 

Повече информация може да бъде прочетена на уеб страницата на Сдружение „ БГ Бъди деен “:, които са и уредник на мероприятието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР