На 30.06.2023г. в ДГ Слънце“, град Левскисе проведеорганизирано събитие за

...
На 30.06.2023г. в ДГ Слънце“, град Левскисе проведеорганизирано събитие за
Коментари Харесай

В ДГ „Слънце“ в Левски проведоха събитие за споделяне на успешни практики по програма на Мрежата РЕЙН

На 30.06.2023г. в ДГ „ Слънце “, град Левскисе проведеорганизирано събитие за шерване на сполучливи практики, по стратегия на Мрежата РЕЙН. Програмата заместни и районни събития наМрежата за ранно детско развиване в ромската общественост (РЕЙН България) е стартирана, координирана и подкрепена от Фондация „ Тръст за обществена опция “.

Гости на събитието бяхаНеделчо Неделчев, експерт-представител от Фондация „ Тръст за обществена опция “,ПетяЧолакова-главен специалист „ Образование, просвета и спорт ”къмОбщина Левски, както и учители,логопед, психолог,и посредник отДГ „ Локомотив ” иСУ „ Крум Попов ”, гр. Левски;ОУ „ Христо Ботев ”, с.Асеновци; специалистиотЦОП,гр. Левски;представители отНЧ „ Георги Парцалев ” 1901, гр. ЛевскииБиблиотека „ ВеселинаГеновска ” към читалището.



Учителитеот ДГ „ Слънце “ -Севдие Алиева, Моника Иванова, Ангелина Николова, Светлана Любенова, Катя Ганчева, Габриела Костова, ПетяВинанчеваи шефът Виолета Панайотова,представиха пред широкатааудиториясвоивъведени успешнипрактикиот просветителната институцияна тематика:„ Авторски дидактични артикули прилагани за деца на възраст 2-7 години от уязвими общности в детската градина “.Бяха споделениразнообразнидидактични игризаонагледяване на11-теавторскипродуктачрезпрезентации,видеофилмииизложба,в която гостите имаха опцията да наблюдаватдемонстрация на метода на потребление и тяхното използване в работата с деца от уязвими общности.


В просветителната институция етрадиция да се ползват авторски дидактични артикули,изработени от учителите. Игровите средства са предопределени за работа с деца от предучилищна възраст /3-6 години/ в детската градина и фамилията. Те имат учебен, спортен и развлекателенхарактер, обхващатцялотоучебно наличие според ДОС. Създават условия и благоприятни условия на децата да учат, изследват, творят и играят посредством действия и материали, които са разнородни,интерактивни, налични, и съобразени с развитиетоим.Изработените авторски дидактични артикули се включват в планови действия на ВОП /вътрешно-образователни проекти/, национални и международниеTwinningи другипроекти. Те са носители на редица призови места в регионални и национални състезания.

В рамките на събитието бе извършена и полемика, стартирана от Севдие Алиева - ст.учителв ДГ „ Слънце “–организатор,координатор и модератор на събитието.Участницитев срещатадискутираха основни въпросикатоинтеграция на деца от уязвими групи,възможности заобезпечаванес нужните запаси за работав просветителните институции, присъединяване на родителската общественост в процеса на приемането на разликата и многообразието, както и достъпа на всяко дете до поддръжка за личностно развиване.

В края на срещата гостите показаха висока и положителна оценка на извършеното събитие и показаните положителни практикиза работа с деца от предучилищна възраст, както и ефективнотоимприлаганекъм деца от уязвимиобщности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР