На 30.03.2020год., на територията на гр. Враца бяха проведени две

...
На 30.03.2020год., на територията на гр. Враца бяха проведени две
Коментари Харесай

Спипаха наркотици и контрабанда при две спецоперации във Враца

На 30.03.2020год., на територията на гр. Враца бяха извършени две профилирани интервенции. Това оповестиха от ОДМВР-Враца.

На 30.03.2020г., чиновници на районно управление (на МВР) Враца организираха интервенция за противопоставяне на закононарушения свързани с разпространяване и владеене на наркотични субстанции. След оперативно-следствени дейности и извършени заградителни мероприятия, в 15:20ч. на улица в гр. Враца е открито и арестуван 38-годишен мъж от същия град.

Задържаха двама мъже за опиати

При обиска на лицето бяха открити 6 плика съдържащ бяло прахообразно вещество с общо тегло от 10 грама амфетамин и 1 сгъвка съдържаща зелена суха листна маса – канабис с тегло към 5 грама. От осъществените следващи процесуално-следствени дейности, в апартамент населяван от същото лице бяха открити 7 полиетиленови плика съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло от 59 грама канабис. Мъжът е арестуван в районно управление (на МВР) Враца. Образувано е досъдебно произвеждане.

В хода на същата интервенция, в 19:00ч. в търговски обект в гр.Враца е осъществен персонален обиск на 32-годишен мъж, притежател на обекта. В лицето е открит плик съдържащ метамфетамин.

Под рафт в магазина е открита кутия съдържаща 4 плика с бяло прахообразно вещество с тегло към 6 грама матамфетамин. В автомобил паркиран пред комерсиалния обект и употребен от същото лице, полицейските чиновници са намерили плик с тегло към 39 грама метамфетамин.

Спипаха двама водачи и пасажер в автомобил поради опиати

Лицето е арестувано в районно управление (на МВР) Враца. Образувано е досъдебно произвеждане. В рамките на последните няколко дни, това е следващ случай на разкрито закононарушение по линия „ Противодействие на закононарушения свързани с владеене и разпространяване на наркотични субстанции “ в гр. Враца. На 27 март чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Враца задържаха 18-годишно лице в което бяха открити 28 сгъвки канабис с общо тегло 39 грама.

За времето от 14:30ч. до 22:00ч. чиновници от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност” при ОД Министерство на вътрешните работи Враца организираха оперативно издирвателни мероприятия за: секване, откриване и документиране на закононарушенията, свързани със съхранението и разпространяването на акцизни артикули без български акцизен бандерол.

След оперативно-следствени дейности, в 19:00ч. на улица в гр. Враца е спрян за инспекция лек автомобил „ Рено Меган “, ръководен от 48-годишен гражданин на гр. Враца, престъпно проявеното по чл.234 от Наказателен кодекс. В багажно поделение на автомобила бяха открити и конфискувани 20 000 къса цигари от разнообразни марки, без български акцизен бандерол.



Лицето е арестувано в районно управление (на МВР) Враца. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР