На 3 септември - понеделник - започва излъчването на сутрешния

...
На 3 септември - понеделник - започва излъчването на сутрешния
Коментари Харесай

С нови водещи от септември се връща сутрешният блок на БНТ1

На 3 септември - понеделник - стартира излъчването на утринния информативен блок на БНТ1. В актуализирано студио на предаването всяка заран от 6:00 часа със феновете на публичната телевизия ще бъдат водещите Даниел Михайлов, Елеонора Гигова, Илия Илиев и Боряна Каменова.

 От ляво на дясно: Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов, Ели Гигова От ляво на дясно: Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов, Ели Гигова © Българска национална телевизия
Сутрешният блок резервира своя необятен тематичен периметър и остава фокусиран върху значимите събития от деня и тематиките, които вълнуват оптимално необятен кръг хора. Актуалните въпроси ще дискутират експерти от разнообразни области и представители на виновните институции, а обстоятелствата и гледните точки от мястото на събитието ще показват репортерите на Българска национална телевизия. Информационната стратегия на медията в утринните часове ще се осъществя взаимно с районните телевизионни центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе и феновете ще получават потребна информация от разнообразни точки на страната.

Новинарските излъчвания „ По света и у нас “ в утринните часове ще бъдат на всеки 30 минути и ще ги показва Боряна Каменова. Тя е позната на феновете на публичната телевизия като кореспондент и водещ на предаването „ Българска национална телевизия Такси “. Работата ѝ донася през 2013 година премията за Телевизионна публицистика „ Свети Влас “ в категорията „ Изгряваща звезда и необикновен взор в публицистиката “. Завършила е „ Скандинавистика “ в СУ „ Свети Климент Охридски “ и е квалифициран магистър по „ Международни връзки и дипломация “.

Своя графа в утринната стратегия на Българска национална телевизия ще приготвя Ели Гигова, която се завръща в ефира на националната телевизия след къса пауза. „ Животът в мрежата “ ще споделя забавни истории, които провокират дискусия в обществените мрежи или се радват на голям брой фенове в онлайн пространството. Ели е позната на феновете на Българска национална телевизия и като екранна партньорка на спортния публицист Камен Алипиев в предаването „ Спортна тресчица “ и водеща на редица спортни събития. Завършила е приключила Аудио-визуална публицистика във френски лицей, по-късно „ Международни връзки “ в Париж. Миналата година получи втората си магистърска степен от Колежа по интернационалните и публични въпроси към Университета „ Колумбия “ в Ню Йорк.

В екипа на утринния блок устойчиво остава мъжкото наличие. Даниел Михайлов, който водеше предаването „ Денят стартира “ преди лятната програмна пауза, има над 16-годишен журналистически опит в радиото и в малкия екран. Телевизионната му кариера стартира с едно от най-сериозните тествания в ефир - водещ на вести. От 2015 година сутрините му стартират в студиото на утринната стратегия на БНТ1, а по-късно се причислява към екипа на „ По света и у нас “. През юли тази година Даниел Михайлов се върна в екипа на утринния блок.

Спортните тематики и сюжети рано заран ще следи Илия Илиев. Той е работил е като кореспондент и редактор. През 2013 година става част от екипа на БНТ2, а до неотдавна, дружно с журналистката Тони Рапонска, беше водещ на токшоуто „ Добър ден с БНТ2 “, а през летните месеци водеше специфичното издание, отдадено на Световното състезание по футбол 2018 – „ Денят стартира с футбол “.

Четиримата водещи ще дискутират тематиките в предаването и ще интервюират събеседниците.

Прогнозата за времето, както и до момента, ще показват Елица Димитрова и Борис Теодосиев.

Сутрешният информативен блок на Българска национална телевизия е продукция на дирекция „ Информация “ на публичната телевизия. Редакторският екип и през новия сезон остава в неизменен състав -Габриела Гаврилова, Надя Томова, Васил Детелинов. Продуцент на утринния блок на БНТ1 е Албена Колчакова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР