На 3 март президентът Румен Радев определи като манипулация отмяната

...
На 3 март президентът Румен Радев определи като манипулация отмяната
Коментари Харесай

Кой манипулира?

На 3 март президентът Румен Радев дефинира като операция анулацията на честванията на Шипка
Думите на Радев от храм-паметника „ Рождество Христово “ в град Шипка:

„ България даде през вчерашния ден един голям принос към международната медицина. Успя да изолира два разнообразни варианта на ковид. Оказа се, че софийският вариант е доста безопасен и там всевъзможни мероприятия навън са разрешени, до момента в който вариантът на Шипка се оказа доста рисков и мероприятията, както знаете, се анулираха. Надявам се със същото озлобление ръководещите в действителност да мислят за здравето на българите. “

Грешката:

На 3 март никоя институция в България не е отменяла честванията пред Паметника на Свободата, а единствено ритуала. Съобщението, изпратено до медиите от Областна администрация Стара Загора на 2 март гласеше буквално: „ По рекомендация на Националния действен щаб за болестта ковид плануваният ОФИЦИАЛЕН РИТУАЛ за честването на 142 години от Освобождението на България на Шипка се анулира. Достъпът на жителите, искащи да се преклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените краткотрайни промени на придвижването на МПС-та в региона остава в действие. “

Думите на президента Радев в подножието на Паметника на Свободата:

„ Тук, на този връх, „ затрупан с бели кости и с кървясъл мъх “, се взема решение изходът от войната. Съдбата го поверява в ръцете на няколко хиляди български опълченци и бойците от Брянския и Орловския полк. Техният подвиг ще пречупи морално поробителя и ще отвори пътя към Освобождението. Каква ли щеше да бъде ориста на България през днешния ден, в случай че тези велики българи се бяха поддали на „ вируса “ на операцията, на „ вируса “ на страха, на „ вируса “ на примирението, на „ вируса “ на слабоволието?

Грешка:

Върхът, на който е повдигнат Паметникът на Свободата, е най-високият в района, само че не е оня връх „ затрупан с бели кости и с кървясъл мъх “, възвеличен от Иван Вазов. Този връх, на който е построен най-великият български монумент, се е казвал Свети Никола и в продължение на 500 години османското владичеството не си е разрешило да промени името му, само че след 9 септември комунистите го преименуваха два пъти – първо на връх Столетов, а по-късно – на Шипка.

Архивните документи сочат, че възпетият от Вазов „ всеизвестен връх “ е прилежащият, където се е намирал командният пункт на ген. Столетов, и който по време на социализма беше наименуван „ Малката Шипка “. Историците от дълго време са безапелационни, че тъкмо той е великият връх на България, предрешил ориста на Руско-турската война… Явно единствено още администрацията на Румен Радев не е наясно с този исторически факт и продължава да мултиплицира пренаписаната история от Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Горещият въпрос от 3 март обаче е обвързван с операция.

Кой манипулира? Отговорните понастоящем институции, отменили ритуалите на Шипка и в Стара Загора по рекомендация на Националния действен щаб за ковид, ръководен от шефа на ВМА – генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, назначен на поста с декрет на президента Радев? Или самият Радев и Нинова, които бяха централни фигури на 3 март на Шипка и в Стара Загора? Да не приказваме и за обстоятелството, че Нинова си беше довела и малкия екран на Българска социалистическа партия.

Йовка НИКОЛОВА, starozagorskinovini.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР