На 3 март отбелязваме Националния празник на България. С гордост

...
На 3 март отбелязваме Националния празник на България. С гордост
Коментари Харесай

Празнуваме националния празник на България с традиоционни тъпани и гайди

На 3 март означаваме Националния празник на България. С горделивост ще честваме дружно, а точно с национални ритми и приповдигнато въодушевление. Българска национална музика ще ехти в мартенската неделна вечер в SOFIA LIVE CLUB.
Под звуците на обичайни родопски ритми от тържествени тъпани и гайди ще отбележим 141 години от Освобождението на страната ни от османско иго. Музика от дълбините на родопския фолклор ще звучи от сцената на най-хубавия клуб за жива музика у нас. Преплитане на истински, достоверни, цветни мелодии ще допринесат за магията в празничната вечер, а вокалът на националната певица Валентина Добрева ще ни води в дебрите на Родопа.
„ ТЪПАНИ и ГАЙДИ “ съществуват от 2011 година. Родопският тон е заложен в основата на звученето, само че е преплетен с тежък акомпанимент на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат обичайни първобитни принадлежности от три разнообразни континента. Австралийското диджериду - най античният духов инструмент в света. Кахонът е античен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу. Каба Гайдата е един от първите дървени духови принадлежности, зародили на Балканите. Музикантите стоящи зад плана са: Валентина Добрева- вокал, Лазар Кермедчиев - каба гайда, Григор Лалов- каба гайда, Росен Росенов - каба гайда, Костадин Канев- каба гайда, Петър Йорданов (Бъни)- кахон и Георги Маринов Хорхе – диджериду.

Всички тези принадлежности, плюс невероятният глас на Валентина, ще отнесат публиката през девет планини в десета, специфични посетители ще са фолклорна групировка “КИПРИ”.
БИЛЕТИ: в мрежата на eventim.bg на цена 10 лв., на място в деня на концерта 15 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР