“На 3 април тръгват 12 от общо 22-те нови електробуса,

...
“На 3 април тръгват 12 от общо 22-те нови електробуса,
Коментари Харесай

12 нови електробуса тръгват в столицата от 3 април

“На 3 април потеглят 12 от общо 22-те нови електробуса, закупени по Оперативна програма “Околна среда ”, като ще заместят дизеловите рейсове по две линии - 23 и 100 ”.

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова посочи, че се чака всички 22 електробуса да бъдат пуснати в употреба доникъде на април.

“Автобусите са нови, съвременни, с доста екстри, с досегаемост за хора с проблеми, майки с деца, оборудвани са с видео наблюдаване за по-голямо успокоение, а от водачите разбрах, че и се карат по-лесно. Те са доста значими за нас, по тази причина и вдигнахме шофьорските заплати ”, сподели още кметът, след което акцентира, че линиите 23 и 100 довеждат до съществени трамвайни линии или метро.

“Предстои промяна и на остарели дизелови рейсове по още две линии - 82 и 101, където има доста остарели рейсове, тъй че последователно продължаваме да подменяме старите рейсове и да вкарваме нови. Колегите ми споделиха, че са ревизирали и с новите трамваи по линия 5 и осъвремененото трасе, сме понижили времето за предвижване на трамвая от 19 на 13 минути, а това ускоряване е доста съществено ”, разяснява още Йорданка Фандъкова.

Кметът разясни и, че от 2019 година е присъединила и електробусите като част от напъните за по-чиста околна среда. “Вече по линиите на градския превоз се движат 45 електробуса ”, сподели още Фандъкова.

Относно бомбената опасност в столично учебно заведение от сутринта Фандъкова изрази терзание за учебните заведения и детските градини. “За изборите съм сигурна, че ще има 24 часова защита, само че мое терзание оставят учебните заведения и детските градини, въпреки че за в този момент има единствено сигнали за учебни заведения и университети. Това нарушава образователния развой. Министърът на вътрешните работи инициира работна група, която да преразгледа протоколите, само че аз бих желала да подчертавам върху образователните заведения и детските градини ”, изясни още Йорданка Фандъкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР