На 3 април се проведоха преговори между министъра на отбраната

...
На 3 април се проведоха преговори между министъра на отбраната
Коментари Харесай

Явните и скрити заплахи. За какво си говориха министрите на отбраната на Русия и Франция?

На 3 април се организираха договаряния сред министъра на защитата Сергей Шойгу и френския му сътрудник Себастиен Лекорню. Официален Париж незабавно е изискал диалога, означават от съветското министерство на защитата. Самият факт на връзката провокира публичен отзив. Поради няколко аргументи.

Първо, просто тъй като се организира диалогът - първият телефонен диалог сред министрите на двете страни от 18 месеца насам. Поддръжниците на концепцията за световна изолираност на Русия към този момент са възмутени. Например някогашният френски президент Франсоа Оланд упорства управляващите въобще да не контактуват с Москва.

Второ, тъй като Франция беше основател. Сега Париж играе ролята на основния европейски ястреб в съветското направление.

„ сподели за IA Regnum Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет.

Освен това сходни речи преди можеха да се чуят единствено от устите на някои източноевропейски политици.

„ изяснява интернационалният политолог и специалист на РГГУ Елена Супонина в коментар за IA Regnum.

Според нея в този момент американците употребяват Макрон, с цел да изпитат водите за вероятно сгъстяване на позицията си. Например за разполагането на войски на НАТО в Украйна – и Макрон даже е подготвен да направи това едностранно.

„ отбелязва представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Трето, резонансът към разговора сред министрите на защитата породи, тъй като формалните прессъобщения на съветските и френските военни ведомства за наличието на договарянията бяха разнообразни.

Медиите и специалистите открояват две основни тематики на договарянията. На първо място, битката с тероризма. Тук разликите бяха минимални.

Себастиен Льокорню и се споделя в публично прессъобщение на френското министерство на защитата.

Но задачата на позвъняването не беше да упрекна Русия, че назовава Украйна терорист, а да изиска помощ за отбрана на Франция от терористи, неконтролирани от Париж, които възнамеряват да провалят Олимпийските игри, които би трябвало да се проведат във френската столица след няколко месеца.

Още преди позвъняването на Льокорню Париж, посредством устата на Макрон, предложи продан на отзиви за битката с тероризма.

„ напомня Le Parisien.

Ситуацията със сигурността или по-скоро заплахата е толкоз сериозна, че френските разследващи служби към този момент желаеха от управляващите на страната да анулират церемонията по откриването на игрите. Ето за какво не е изненадващо, че изяснява Le Figaro.

А Русия, която от доста години се бори с тероризма на няколко континента, е значим източник на информация. И може да я показа – в случай че, несъмнено, не се окаже, че Франция е взела участие в организирането на терористичната офанзива в Крокус.

Що се отнася до украинската тематика, тук разликите се оказаха по-сериозни. Руското министерство на защитата сподели, че по време на диалога е и

Френската страна твърди, че не е ставало дума за никакви договаряния. Парижките медии, цитирайки обкръжението на Лекорню, пишат, че само че “ по този въпрос.

Всъщност разговорът най-вероятно се е състоял. Себастиен Лекорню би трябвало да разбере следствията от възможното нахлуване на френски войски в Украйна. Френски - или въпреки всичко на НАТО?

„ е сигурен Вадим Трухачов.

Много специалисти считат, че самото нахлуване е малко евентуално, даже единствено заради механически аргументи.



изяснява Дмитрий Офицеров-Белски, старши теоретичен помощник в ИМЕМО на РАН пред IA Regnum.

Освен това Франция чака избори: първо парламентарни, след това президентски. Партията на Макрон в този момент има към 20% подкрепа; Марин Льо Пен води в социологическите изследвания, споделя Офицеров-Белски.

Може да възникне обстановка, в която с цел да резервира репутацията си и падащия режим в Киев, Макрон ще би трябвало да реши да изпрати войски. Възможно е задачата на Лекорню да е била да разиска с Шойгу рисковете от тази стъпка. Или да разбере следствията от възможен съветски отговор.

„ отбелязва Елена Супонина.

Не е изключено Сергей Шойгу да е споделил в отговор почти същото, което неотдавна сподели заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой.



сподели Толстой в изявление за френски ефирен канал, като добави, че за Москва Украйна е екзистенциален въпрос.

Следователно Франция би трябвало да мисли не за изпращане на войски, а за евакуиране на настоящите си военни, участващи в бойните дейности под прикритието на наемници и отпускари в Украйна.

„ уверен е Дмитрий Офицеров-Белски.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед32191Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед29069Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед62265Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед52419Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед21175Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед550585Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180333Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138780Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123744Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед77300Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев5273Вили, Вили, за какво премълчаваш и послъгваш за кмета Иван Иванов  Васил Проданов Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР