На 29 януари 2011 г. 21-годишната студентка на име Бетани

...
На 29 януари 2011 г. 21-годишната студентка на име Бетани
Коментари Харесай

Изчезването на бременната Бетани. Случаят, който бил разкрит след 12 години

На 29 януари 2011 година 21-годишната студентка на име Бетани Ан Декър изчезнала от жилището си в Ашбърн. Въпреки множеството версии и необятното медийно отразяване на случая, местонахождението на Бетани към момента не е известно.

Историята на Бетани стартира, когато тя влиза в университета на Феърфакс през 2009 година Тя била общително и радостно момиче, бързо намерила другари и се присъединила в студентския живот.

Именно в университета тя срещнала своя състудент на име Емил Декер. Те почнали да се срещат, скоро се влюбили и решили да се оженят. Само няколко месеца по-късно научили, че Бетани е бременна. По това време тя към този момент имала дете на година и половина.

Въпреки че първоначално бракът бил благополучен, последователно започналии да имат различия и кавги. Семейството на Бетани по-късно си спомнило, че Емил я направлявал и я насилвал.

Въпреки това тя се пробвала да избави брака и се подготвяла за появяването на второто си дете. В края на 2010 година Емил е изпратен в Афганистан да служи в американската войска.

През 2011 година Емил се върнал вкъщи в отпуска. Заедно със брачната половинка си и дребния им наследник те отишли да почиват на Хаваите. След като се върнал от ваканцията, Емил отишъл да посети родителите си. А Бети занесла бебето при майка си. Майка й го гледала, тъй като Бет имала да учи и да работи. Ден по-късно Емил трябвало да се върне на работа.

Учудил се, че жена му не пристигнала да го изпрати. Отношенията им били обтегнати и той считал, че просто му е афектирана. 

Следобед на 29 януари Бет помолила шефа си да стартира работа на повърхностен работен ден. Шефът нямал нищо срещу. Но Бет по този начин и не се появила на работа. Приятелите не са се свързали незабавно с полицията. Те получавали известия от Бет. Вярно, наличието им било необичайно.

След седмица обаче се тормозили, тъй като Бет не отговаряла на позвъняванията. Уведомили майка й за това. Когато родителите й пристигнали в жилището на Бет, видели пласт прахуляк, все едно от дълго време никой не е живял тук. н. Колата й била извън. Бет незабавно била оповестена за изчезнала.

Започнало следствие, по време на което управляващите разпитали фамилията, приятелите и познатите на Бетани. Оказало се, че Бет не е употребила телефон, банкови карти от към две седмици.

Първите обвинени са брачният партньор й Емил и приятелят й Роналд Ролдан. Емил бил  разпитан, само че за този ден имал желязно оправдание. По-късно той минал тест с полиграф, който удостоверил думите му.

После се обърнали към Роналд. Оказало се, че Бет е излизала с него. Те даже наели апартамент дружно. Най-странното е, че след изгубването на Бет Роналд не съобщил на никое място за изгубването, а просто се изнесъл от жилището. Защото договорът за наем завършил. Започнали да го разпитват.

По думите му, когато Бет не се върнала, той помислил, че тя е отишла да живее при родителите си. В деня на изгубването я видял към 16-20 ч., когато излязъл от жилището. Когато се върнал, момичето го нямало.

Когато почнали да го разпитват за детайлности, той бил нервозен и комплициран в показанията си. Изяснило се, че и преди е бил осъждан за по-леки нарушавания. Полицията получила заповед за претършуване на жилището, в който живеел Роналд. Но доказателства не били открити. Майката на Бетани помоли Роналд да мине полиграф и да потвърди невинността си. На което той дал отговор:

– Това не е належащо, защото описах всичко на проверяващите.

След това Роналд бил освободен, а казусът останал неразкрит.

Пробивът

Пробивът пристигнал през 2014 година Роналд бил задържан за опит да убие приятелката си Вики. Постоянно я биел и я заплашвал с принуждение. И когато момичето решило да избяга от него, той я наблюдавал къде живее и я посетил.

Момичето извадило оръжието си и съумяло да натисне два пъти спусъка. Раненият Роналд съумява да й изтръгне оръжието и стреля три пъти по Вики. В последна сметка те оживели. Но Вики изгубила окото си. Съдът не я подвел под отговорност. Те приели нейната опозиция като отбрана.

Но Роналд бил упрекнат и наказан на 6 години. След като излежава присъдата си, той трябвало да бъде депортиран в родината си, в Боливия.

Роналд трябвало да бъде депортиран в Боливия през 2020 година Но той бил отведен във Вирджиния, където още веднъж бил арестуван. Имало нови доказателства в остарелия случай на изчезналата Бет. И следователите още веднъж пристъпили към разпити.

През 2022 година той се признал за отговорен и разказал какво се е случило в оня съдбовен ден.

Двамата се скарали и той бутнал Бетани. Тя блъснала главата си в перваза на прозореца. Роналд ревизирал пулса й. Момичето не дишал. Страхувал се да се обади в полицията и просто решил да се отърве от доказателствата.

Поставил я в голяма найлонова торба за изхвърляне на коледната елха. След това взел торбата и я хвърлил в машината за боклук, която се намирала в комплекса им. Той споделил също, че посредством подправен IP адрес комуникирал с приятелите на момичето от нейно име, с цел да отклони съмненията от себе си.

През 2023 година Роналд беше изправен пред съда. Беше наказан на 40 години. Но защото тялото не е намерено, той ще лежи 12,5 години зад решетките. След това ще бъде под наблюдаване. Ако Ролдан наруши другите условия, като да вземем за пример възбрана да контактува с членовете на фамилията на Декър, или извърши друго закононарушение, той може да бъде заставен да излежи целия период на присъдата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР