На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си

...
На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си
Коментари Харесай

България празнува 20 години от присъединяването си към НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединението си към НАТО. В цялата страна ще се проведат празнувания във връзка годишнината. Кулминацията ще е церемониален концерт, проведен от Министерството на защитата и Министерство на външните работи, който ще се състои от 18:00 часа на пл. " Княз Александър Първи ".

В концерта ще вземат присъединяване Гвардейският внушителен духов оркестър и реализатори от Представителния отбор на Въоръжените сили към Националната гвардейска част, както и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България. Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE).

Концертът ще бъде открит със взаимно осъществяване на химна на България и химна на НАТО.

Преди това същия ден под егидата на държавното управление, на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, взаимно с Информационния център на Министерството на защитата, Атлантическия клуб в България и Софийския конгрес за сигурност провеждат в Централния боен клуб национална конференция на тематика " 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно ".

Заради честванията Столична община промени още през вчерашния ден организацията на придвижването в центъра на София. Забранен е престоят и паркирането на пътни транспортни средства на паркинга на пл. " Княз Александър I " до приключването на събитието в петък.

Столичната дирекция на вътрешните работи обезпечава защита на мероприятието, постове за надзор и контролиране на придвижването на основни кръстовища за тези часове на посочените места.

България се причислява публично към НАТО на 29 март 2004 година дружно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР