На 29 март американският журналист Евън Гершкович отбеляза една година

...
На 29 март американският журналист Евън Гершкович отбеляза една година
Коментари Харесай

Една година от задържането на журналиста Евън Гершкович в Русия

На 29 март американският публицист Евън Гершкович означи една година от задържането си в Русия, защото напъните на Съединени американски щати към момента не са довели до освобождението му, заяви Си Ен Ен.


" Това беше в действителност сложна година за нашето семейство ", сподели сестрата на Гершкович. " Това е просто доста неустановеност и ние просто би трябвало да одобряваме всеки ден ".

Репортерът на " Уолстрийт джърнъл " беше задържан в съветския град Екатеринбург на 29 март 2023 година и скоро по-късно беше упрекнат в шпионаж - обвиняване, което Гершкович, държавното управление на Съединени американски щати и неговият шеф усърдно отхвърлят. Той е първият публицист, който е задържан по сходни обвинявания от времето на Студената война насам, а съветското държавно управление към момента не е показало никакви доказателства в поддръжка на изказванието си.

По-малко от две седмици след ареста Гершкович беше разгласен за непозволено арестуван от Държавния департамент на Съединени американски щати, който прикани за незабавното му освобождение.

През миналата година 32-годишният публицист е бил затворен в известния московски затвор Лефортово. Той към момента не е изправен пред съда, а на 26 март предварителното му задържане още веднъж беше удължено до 30 юни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР