На 29 август Майкъл Джексън щеше да навърши 65 години.

...
На 29 август Майкъл Джексън щеше да навърши 65 години.
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Майкъл Джексън, който този месец щеше да навърши 65

На 29 август Майкъл Джексън щеше да навърши 65 години. Но великият реализатор напуща този свят едвам на 50-годишна възраст, откакто личният му лекуващ го доктор го интоксикира с пропофол и бензодиазепини. Изпълнителят на " Bad " умира на 25 юни, 2009 година
 Как децата на Майкъл Джексън означиха рождения му ден
Синовете на Майкъл Джексън с рядка обществена поява

И по какъв начин дъщерята на Краля на попа означи рождения му ден

 освен като най-успешен поп реализатор, направил същинска гражданска война в музикалната промишленост, остава известен и като дълготраен деятел за правата на индивида. Певецът интензивно се бори против расовите ограничавания, а най-голямата му цел е посредством кариерата си да " промени света към по-добро ".

Сред световните проблеми, зад които Джексън застава са и изменението на климата, както и подкрепяне на организации, борещи се с тежки болести като СПИН и рак.

Затова Майкъл не би трябвало да бъде забравян. И с цел да отбележим рождения ден на починалия Крал на попа, ето няколко любопитни обстоятелството за него.

През 1984 година той получава филантропична премия от персонално от президента Роналд Рейгън. Церемонията се провежда в постройката на Белия дом. Джаксън е приет за приноса си в държавната акция против шофирането в нетрезво положение. За задачата е употребявано известното му парче " Beat It ".

В обширното си имение  Джексън, с изключение на виенско колело и други сходни увеселителни уреди, е имал и лична зоологическа градин а. В нея, наред с останалите животни, са обитавали и две доста специфични за музиканта лами. Те се казвали Лола и Луис и Джексън даже ги е взимал със себе си в звукозаписното студио.

Певецът е бил обожател на мексиканска храна и лютите специалитети можели постоянно да се намерят в менюто му. Любимото му ядене е кесадиля със сирене. Смята се, че е бил вегетарианец и си падал по сладките неща - без захар, сменена с мед или кленов сироп.

Твърди се, че костюмите на Майкъл Джексън от видеоклипа към " Thriller " са закупени от магазини за втора ръка. Koето не е толкоз необичайно, поради, че са много характерни.

Един може би не толкоз известен факт е, че Кралят на попа е имал утринна среща в Световния търговски център на 11 септември, 2001 година Но, за шанс, той я пропуща, тъй като се е успал.

Майкъл Джексън е спечелил 39 върха на Гинес . Сред тях са 15 награди " Грами " и за 17 сингъла, достигнали до номер едно в музикалните ранглисти, както и за най-продаван албум. И даже посмъртно Майкъл продължава да слага върхове - през 2010 година е направен най-големият афиш в света, който е с неговия лик.

The time came to visit HQ in London
— Guinness World Records (@GWR)
Пишейки своето наследство , артистът взима крайното решение да остави татко си отвън него. Цялото му положение и имуществото му се дава на майка му и децата му. Изпълнителят нееднократно е споделял обществено за физическия и прочувствен тормоз, на който е подложен като дете от страна на своя татко.

Освен добър артист и отличен танцьор, Майкъл е имал и черен колан по карате , който получава в края на 90-те години на предишния век в Япония.

Струва си да се спомене и, че погребението му е второто най-гледано по малкия екран в света - почти от 2,4 милиарда души. Първенството се държи от последното изпращане британската  - с 2,5 милиарда. души, прецизират от Al Bawaba.
 Michael, Майкъл Джексън и Джаафар Джексън - племенникът на Краля на попа, който ще извършва основната роля във кино лентата
Изненада ли е артистът, който ще изиграе Майкъл Джексън

Наистина не чакахме...

Дори и след гибелта си Майкъл Джексън остава с голямо въздействие върху света и музиката. Счита се, че броят на почитателите му се равнява на 4,8 милиарда - от времето, когато за първи път се качва на сцената, едвам на 5 години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР