На 29 април, последният почивен ден за Великден, от 14 ч.

...
На 29 април, последният почивен ден за
Великден, от 14 ч.
Коментари Харесай

От 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите. Шофирайте разумно!

На 29 април, последният почивен ден за Великден, от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Целта е повишение на сигурността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават правилата за придвижване и да не употребяват аварийните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които спазват разпоредбите.

Съвместната заповед за прекъсване на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело „ Национална полиция “ и ИА „ Автомобилна администрация “. Тя предвижда ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа:
•автомагистралите;
•път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
•път I-1 - от Благоевград до ГКПП „ Кулата “;
•път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;
•път I-5 Русе - Велико Търново;
•път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София;
•път I-9 Варна - Бургас;
•път II-18 Околовръстен път на град София;
•път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика и повишаване безопасността на придвижване от 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник - 30 април, когато много хора ще пътуват към столицата, в участъците с ремонт на Автомагистрала „ Хемус “ и „ Тракия “ ще има две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове. Обновяването на оборудванията, изграждани преди повече от 30 години, е наложително и би трябвало да бъде направено, за да се пътува по-късно доста по-удобно и безвредно.

На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата.

За да се избегне правата в ремонт над река Елшишка при 89-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ шофьорите могат да употребяват и следните алтернативни направления

• пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „ Пазарджик “ на Автомагистрала “Тракия “;

• пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала “Тракия “;

• пътен възел „ Калугерово “ – път III-803 /Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „ Пазарджик “ на Автомагистрала “Тракия “.

На Автомагистрала „ Хемус “ на територията на Софийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел „ Витиня “.

В секторите при 19-ти км /виадукт „ Потоп “/ и при 36-ти и 37-ми км /виадукт „ Коренишки дол “/ от 10 ч. в неделя - 28 април, до 10 ч. във вторник - 30 април, ще има две ленти за София и една за Варна.

На виадукта при 51-ви километър трафикът преминава в двете посоки в платното за София. Поради ремонт на тръбата за София на тунел „ Витиня “ на Автомагистрала „ Хемус “ движението се реализира в двете посоки в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия тип и със същите системи за безопасност.

В правите с ремонт водачите е необходимо да плануват повече време за пътуване, заради по-ниската скорост на движение при осъществяването на строителни работи и въведените временни организации или да използват алтернативни направления. Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин - проходът „ Петрохан “ и Искърското дефиле.

За облекчение на трафика през Владая и повишаване на пътната сигурност на 29 април /вторник/ ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин идващите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „ Люлин “.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР