На 28 септември е възникнал теч по време на промиване

...
На 28 септември е възникнал теч по време на промиване
Коментари Харесай

В Германия съобщиха за инцидент в АЕЦ с изтичане на радиация

На 28 септември е зародил теч по време на промиване на изпускателна система в атомната електроцентрала Брунсбютел, Северна Германия , заяви министерството на енергетиката на провинция Шлезвиг-Холщайн, представено от Ройтерс.

Дефектната линия е част от системата за отнасяне на концентрат и се намира в лимитираната зона на реакторната постройка на атомната електроцентрала, се споделя в изказване, в което се добавя, че е намерено малко радиоактивно замърсяване.

Органът по сигурността на реактора е упълномощил на специалисти да извършат спомагателни надзорни прегледи по въпроса.

Атомната електроцентрала Брунсбютел към този момент е дефинитивно затворена от 2007 година Разрешението за извеждане от употреба беше издадено в края на 2018 година и демонтажът на централата е почнал.

Припомнаме, че след тежкия случай в японската атомна централа " Фукушима ", зародил в следствие намощното земетресение и цунами през 2011 година, Германия пое курс към затваряне на атомните централи и отвод от нуклеарната енергетика като цяло.

Войната в Украйна и последвалият спад на вноса на сила от Русия обаче доведоха до смяна в политиката, като в този момент държавното управление възнамерява да остави две от трите към момента работещи атомни електроцентрали в страната в режим на подготвеност през идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР