На 28-миюли,на церемония на площад Възраждане в центъра на Плевен,

...
На 28-миюли,на церемония на площад Възраждане в центъра на Плевен,
Коментари Харесай

Випускниците от ВВВУ „Георги Бенковски“ получиха дипломите и първото си офицерско звание

На 28-миюли,на гала на площад " Възраждане " в центъра на Плевен, випускниците на Висшето военно-въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ получиха първо офицерско и сержантско звание.

„ Днес вие ставате част от славните обичаи на българските Военновъздушни сили. Бъдете горди почитатели на делото на плеядата български водачи и авиоконструктори, отредили особено място на България в историята на въздухоплаването и зората на военната авиация. Гордейте се с вашите прародители и бъдете почтени за задачата “.

С тези думи към випускниците се обърназаместник-министърът на защитата Станимир Георгиев, който беше формален посетител на събитието.



„ Пред лицето на новите опасности и закани за сигурността през днешния ден в българското общество има невиждан за последните десетилетия консенсус по отношение на нуждата от вложения в защитата и рационализация на армията. Разчитаме на вас дружно да трансформираме въоръжените сили и да ги превърнем в неизпълним поръчител за защитата на страната “, сподели още Станимир Георгиев и акцентира, че випускниците ще имат опцията да построяват новите отбранителни качества на България и да осъществят съюзническите ни задължения по подсилване на районната и груповата сигурност.

„ От името на военното управление на Министерството на защитата ви благодаря за това, че подходихте в действителност отговорно, вложихте доста труд и усърдие, с цел да се дипломирате с постигнатите резултати. Оттук натам отговорностите ви нарастват още повече. Ние имаме вяра и разчитаме, че 72-рият випуск на Висшето военновъздушно учебно заведение ще даде фрагментите, които ще изградят бъдещето на нашите Военновъздушни сили “.

Това сподели в приветствието си заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков.

„ В армията техниката би трябвало да се трансформира, въоръжението да се модернизира, качествата да се развиват, хората да се усъвършенстват според бързото развиване във военното дело. Но военнослужещите постоянно остават хора на достойнството и на достолепието “, акцентира генерал-лейтенант Стойков. Той изрази благодарност към управлението на учебното заведение, командирите, преподавателите и инструкторите за положените старания в образованието и подготовката.
Началникът на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ бригаден военачалник Юлиян Радойски също поздрави курсантите, кадетите и студентите от випуск „ Васил Левски “ и ги прикани да трансфорат одобряването на имиджа на Българската войска и на своята алма матер - Висшето военновъздушно учебно заведение, в най-висша и виновна идея, на която да се посветят.

Тържественият акт по заграбване на първо офицерско звание се организира в Плевен в наличието на висши офицери от Българската войска, представители на локалната и държавна власт, военно-родолюбиви организации. Общо 31 випускници получиха първите си офицерски пагони. На церемонията бе присвоено и първо сержантско звание на кадетите-випускници, бяха връчени и дипломите на абитуриентите на ВВВУ.


Заместник-министър Георгиев връчи премиите, юбилейния орден и пагоните на първенеца на випуска лейтенант инж. Йоанна Данева от специализация „ Летец-пилот “ и на отличника на специализация „ Летец-пилот - лейтенант инж. Мариян Цветанов.



Генерал-лейтенант Цанко Стойков връчи премиите и дипломите на отличниците на специализации: лейтенант инж. Стефани Асенова -„ Ръководител на полети “, лейтенант инж. Мартин Симеонов - „ Авиационни електроприборни и автоматизирани системи “, лейтенант инж. Димитър Янков - специализация „ Радиоелектронно съоръжение на летателните апарати “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР