На 28-ми ноември в зала 1 на НДК Ансамбъл Чинари

...
На 28-ми ноември в зала 1 на НДК Ансамбъл Чинари
Коментари Харесай

Ансамбъл Чинари представя за първи път спектакъла Мистичен ритъм

На 28-ми ноември в зала 1 на НДК Ансамбъл " Чинари " показва за първи път спектакъла " Мистичен темп ". Продуцентът и началник на Ансамбъл " Чинари " Асен Павлов споделя в „ Преди всички “:

Като лексика спектакълът е друг от предходните и е належащо много време хората да бъдат готови на високо професионално равнище.  " Мистичен темп " е театър, който затваря един цикъл от поредност спектакли.  Той е театър, който липсваше в репертоара на Ансамбъл " Чинари " и като визия, и като музикална среда, и като хореографски текст. В спектакъла има доста маскарадност от българските кукерски игри, има доста забавни перкусионни етюди, които са дуети с тъпани, с тарамбуки. Калоян Павлов, който дружно с мен е хореограф и режисьор на спектакъла, направи една извънредно забавна перкусионна апаратура, която за първи път ще бъде показана на 28-ми ноември. Спектакълът е разнороден и друг на фона на всичко, което сме правили то този миг.

Зрителите в зала 1 на НДК ще видят персонажи, които ще припознаят и от приказките, и от българските легенди и митове, сподели още Павлов и добави:

Не единствено бабукерите, кукерите, само че и юнаците, и момите. Историята, която описваме, е историята на остарелия чинар, който знае тайната за долния и за горния свят и не разрешават черните кукери да се качат на горната земя, само че все пак черните кукери се качват на горната земя и крадат най-красивата мома на селото, а един определен левент би трябвало да отиде на долната земя и да си избави обичаната.

" Мистичен темп " ще бъде показан в огромните градове на България:

Имаме и покана, която следва да бъде конкретизирана по отношение на 24-ти май и по отношение на юбилея на Ансамбъл " Чинари " - следващата година 25 години от основаването му. Имаме и покана за Рим към 24-ти май.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР