На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков” на

...
На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков” на
Коментари Харесай

Конференция за климата във Френския институт събира правителствени лица и водещи експерти в областта на 28 март

На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков” на Френския институт в България ще се организира конференция “Планини, хубост и предизвикателства”. Темата е промените в климата и техните последици в световен и местен проект с фокус върху климатичните провокации пред българските планини. Входът е със наложителна регистрация, която може да се извърши тук:

Форумът е част от събитийния календар на Френския институт и от програмата на фестивала “Дни на предизвикателствата”, която сред 29 и 31 март се организира в кино Люмиер. Съорганизатори са още Френското посолство, Министерство на околната среда и водите, Българска фондация биоразнообразие и магазини “Стената”

Конференцията ще открият Нейно Превъзходителство Посланикът на Република Франция госпожа Флоранс Робин и Директорът на Френския институт в България г- Пиер Колио. Специален посетител е полярният откривател, кино продуцент и вицепрезидент на Френския зелен кръст. Модератор на програмата е Любомир Попйорданов, създател на фестивала “Дни на провокациите:” и ръководител на УС на „ Планини и хора – Асоциация на планинските водачи в България “.

Сред формалните лица, които ще вземат интензивно присъединяване в конферентната стратегия са господин Борислав Сандов, заместител министър-председател за климатичните промени и министър на околната среда и водите, господин Тома Белев, заместник-министър на околната среда и водите и Александър Дунчев, депутат от Политическа партия „ Продължаваме промяната “.

Ще бъде показан въпросът на Седемте рилски езера, в който се пресичат антропогенен напън и климатични провокации. Изложението ще продължи с полемика за преодоляване на туристическия поток и неговия отпечатък върху екосистемата на Рилски езера и качествата на преживяването. Резултатите и изводите от работата на доброволческия лагер на Българска Фондация Биоразнообразие, извършен през 2021 година ще показват Г-жа Йорданка Славова, господин Боян Зафиров, господин Емил Тачев и господин Владимир Милушев, шеф на Национален парк „ Рила “.

Като предпремиера от кино програмата на фестивала “Дни на предизвикателствата” присъстващите на конференцията ще могат да се насладят на въздействащ филм за ски преход от Шамони до Цермат “Високият път, който следва ледниците”/Алпи 2021 година (продуцент и оператор Кристоф Рейла, със надписи на български).

Фестивалната стратегия за “Дните” сред 29 и 31 март в кино Люмиер на всички филми, презентации, работилници и интерактивни панели може да бъде прегледана на

Повече за Люк Харди и кино лентата The Persuit of Endurance, част от програмата на фестивала вижте тук:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР