На 27 юни Районният съд в София също не успя

...
На 27 юни Районният съд в София също не успя
Коментари Харесай

Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия ...

На 27 юни Районният съд в София също не съумя да даде ход на делото. Подсъдим по процеса е Георги Енев. Причина за отсрочване на делото бе събитието, че трима от околните на заровените не са постоянно призовани. Това се повтори и през октомври.

 

Според държавното обвиняване, в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година в София и Банкя Енев е измамил 19 души, че в случай че му се дадат пари, ще провежда кремация за техни умряли близки. Причинената щета на излъганите е за общо 28 230 лв..

 

Разследващите органи са установили, че част от умрелите са заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура (близо до Банкя), а за друга част няма данни да са кремирани в крематориумите в България. Във връзка със случая са разпитани очевидци и са направени голям брой експертизи, както и следствен опит. Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание по делото.

 

Припомняме, че Георги Енев беше арестуван, откакто през май 2022 година в гробището на с. Клисура до Банкя бяха открити остатъци на седем души, заровени отвън гробове. За един от тях прокуратурата заяви, че става дума за човек, чиито наследници са платили 1000 лв. за кремация.

 

През октомври 2022 година съдът остави под домакински арест подсъдимия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР