На 27 януари, само в кината, с Тил: Неразказаната история

...
На 27 януари, само в кината, с Тил: Неразказаната история
Коментари Харесай

"Тил: Неразказаната история": Ужасяващата истинска драма на една майка

На 27 януари, единствено в кината, с Тил: Неразказаната история ще станем очевидци на ужасяващата, само че и вдъхновяваща същинска история на една майка, която в най-мрачния си час, намира сили да се бори и вечно трансформира лицето на обществената реалност в Америка.

Тил: Неразказаната история е надълбоко прочувствен филм, който споделя за Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ битка за правдивост за убийството на 14-годишния ѝ наследник Емет Тил, който през 1955 година е линчуван безмилостно, до момента в който е на посетители на братовчедите си в Мисисипи.

Виж още: Звезда от хитовия сериал " Индустрия " влиза в ролята на Ейми Уайнхаус, ВИЖ първия кадър

Мейми упорства брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде заровено в отворен ковчег, с цел да може целият свят да стане очевидец на ужасяващото закононарушение – самобитен акт на непокорство и митинг против потисничеството и омразата. Нейната смелост се трансформира в гръмоотвод за Движението за цивилен права и я подтиква насилствено да стане открит деятел на NAACP, застъпвайки се за обществена правдивост и обучение.

В трогателното странствуване на Мейми, в което скръбта се трансформира в дело против расовата неправда и бялото предимство в американския Юг, по времето когато дамите и чернокожите не са могли да приказват обществено без съществени последствия, виждаме невероятната мощ и дарба на майката да промени света.

Наред с невероятната си история, Тил: Неразказаната история поразява, както със забележителното осъществяване на Даниел Дедуайлър като Мейми, за което актрисата получи голям брой оценки и номинации, по този начин и с извънредно високото равнище на операторско майсторство, сценография, костюми, грим и музика, които по нищо не отстъпват на най-хубавите исторически драми на Холивуд и не се виждат постоянно във филм, чийто фокус е ужасът на расовия гнет, систематичния расизъм и обществената неправда.

Изображение: Forum Film

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР