На 27.09.2023 г. във Върховната касационна прокуратура (ВКП) постъпи сигнал

...
На 27.09.2023 г. във Върховната касационна прокуратура (ВКП) постъпи сигнал
Коментари Харесай

РУСКАТА ЦЪРКВА: Прокуратурата се зае със случая след сигнал на Борисов, Пеевски, Петков и Мирчев


На 27.09.2023 година във Върховната касационна прокуратура (ВКП) постъпи сигнал от народни представители в 49-ото Народно заседание, обвързван със собствеността, стопанисването и употребата на православния храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в гр. София. Сигнал с идентично наличие постъпи и от гражданско придвижване.

Прокурор от отдел „ Специализиран “ във ВКП се срещна със сигналите и ги изпрати по подготвеност в Софийска градска прокуратура (СГП), която следва да обясни обстоятелствата и събитията по случая и да се произнесе дали има данни за вероятно осъществено закононарушение.

Прокурор от СГП по реда на Закона за правосъдната власт разпореди осъществяването на инспекция от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС).

В хода на инспекцията ще се изискат документи по отношение на собствеността на православния храм от Агенция по вписванията, Държавния списък, Столична община, Българската православна черква и други институции. Също по този начин ще бъдат снети сведения от лица, осведомени с обстоятелства и условия, които са по предмета на инспекцията.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР