На 26 януари световното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов

...
На 26 януари световното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов
Коментари Харесай

Голямата Веселина Кацарова с Оперна гала в Стара Загора

На 26 януари международното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов рецитал в родния си град Стара Загора. Певицата е избрала да зарадва своите многочислени фенове с богата стратегия от арии, дуети и ансамбли от емблематични в нейната блестяща кариера функции от произведения на Хендел, Росини, Масне, Верди, Чилеа, Бизе, Чайковски. На 26 януари, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера тя ще пее в акомпанимент на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Ивайло Кринчев. Ще ѝ партнират сопраното Емилия Иванова и френския баритон Сирил Ровери.

Изумителният репертоар на Веселина Кацарова включва над 60 функции с необикновен стилов диапазон - от предкласика до модерни композитори. Всепризната като неподражаема интерпретаторка на разнообразни музикални стилове, покорила най-престижните оперни подиуми в света, Веселина Кацарова е една от дребното оперни реализатори с впечатляваща дискография, филмирани опери, документални филми и голям брой международни музикални награди. Мецосопраното се отличава със своя неповторим почерк в оперния свят. Градейки интелигентно и поредно своята професионална кариера, тя съумя да наложи своя жанр и да притегли и да задържи вниманието на публиката и на професионалната рецензия със своята неповторима характерност, прохлада и пленителна артистичност.

Светът я познава и като един от посланиците на българската музика . Именно неин диск с песни от Красимир Кюркчийски отбелязва прецедентен пробив в международната музикална промишленост. В своите концерти Веселина Кацарова постоянно включва и българска музика, която постоянно извършва и акапелно. Години наред взе участие във виенските коледни концерти, предавани по целия свят и наложително пее българска ария. Веселина Кацарова в никакъв случай не е прекъсвала връзката със своята татковина и изключително със своя роден град Стара Загора. Затова с възторг одобри да бъде лице на Старозагорската опера като артистичен шеф. Заради изключителната ангажираност на певицата през последните 25 години, тя рядко успяваше да пее в България. Миналата година взе участие за първи път в оперен театър /на операта „ Кармен “/ на стадион „ Берое “ в Стара Загора. Винаги се вълнува и се старае доста повече за появяването си пред родната аудитория. Певицата към този момент е подготвила два нови тоалета особено за оперната церемония на 26 януари на сцената на Старозагорската опера. В своите изявленията Веселина Кацарова не пропуща да подчертае, че нейният роден град Стара Загора ѝ е дал толкоз доста и тя би трябвало да връща жеста постоянно, когато има опция. „ Не може единствено да получаваш, би трябвало и да даваш! “. И тя го прави на драго сърце!

Билети могат да бъдат закупени от Касите на Държавна опера-Стара Загора и ОНЛАЙН през уеб страницата на Операта: http://operasz.bg/online/?page=info&id=449

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР