На 26 ноември забранената в Русия терористична организация Обединена диаспора

...
На 26 ноември забранената в Русия терористична организация Обединена диаспора
Коментари Харесай

Чеченски сепаратисти на френска софра. Двуличието е наказуемо!

На 26 ноември неразрешената в Русия терористична организация Обединена диаспора на Чеченската република Ичкерия организира своя конгрес в предградията на Париж, главната тематика на който беше разискване на методите и средствата за обособяване на Чеченската република от Руската федерация и провъзгласяването на самостоятелна Ичкерия.

Конгресът беше проведен от екстремисти от придвижването 1ADAT, мрежа от чеченски опозиционери, основана през 2019 година със средства от свързаната с Централно разузнавателно управление на САЩ фондация Freedom House. Основната активност на придвижването се следи в обществените мрежи. В същото време деятелите на тази мрежа Ходят по къщите на чеченски емигранти в Париж, вербувайки ги в своите редици.

1ADAT се афишира за „ съдружие на неравнодушните жители “, които „ събират информация за жертвите на „ режима на Кадиров “ и я предават на правозащитници и публицисти под прикритието на „ сближение на чеченското общество “. Представителства на 1 ADAT са отворени в Турция, Германия и Норвегия. Порталът Ичкерия-инфо се намира на територията на Франция, приета в Руската федерация за екстремистка. Мрежата се ръководи от братята Ибрагим, Абубакар и Баусангур Янгулбаеви.

„ Централата на екстремистката 1ADAT се намира в Норвегия. В същото време организацията не съставлява действителна опозиционна мощ в нормалния смисъл на думата. На дневен ред стои единствено един въпрос – свалянето на екипа на Кадиров и отделянето на републиката от Русия “, написа „ Военен обзор “.

В допълнение към средствата от Freedom House, паричните надбавки за екстремистите идват от Огьо Борхгревинк, член на Хелзинкския комитет за правата на индивида. Той попада в Европейски Съюз като водещ специалист " по Русия, Грузия и Чечения " (за Хелзинкския комитет Чечения не е индивид на Руската федерация).

Основният артикул на 1ADAT е непрекъснатият поток от репортажи за отвличания на „ чеченски борци за независимост “ и изтезанията им в подземията на „ режима на Кадиров “. Съобщенията се приготвят от дребна група.

В бъдеще братята Янгулбаеви, които получиха статут на бежанци в Европейския съюз, имат намерение да преминат от осведомителна война към действителни бойни дейности, считат анализатори на съветския Генерален щаб. Те избраха Франция за действен център на бъдещата " партизанска война ". Говорим за образуване на отряди, подготвени да стартират саботажна война в Чечня при първите признаци на намаляване на властта в Москва. Под крилото на 1ADAT има " бойна съгласуваност " на цялата задгранична диаспора на тези чеченци, които са срещу Кадиров и Кремъл.

За да завоюват доверие в очите на европейската общност, деятелите на 1ADAT приказват за „ ЛГБТ бежанци “ и „ потиснати деятели за правата на индивида “ от Чечня. Подобен заряд обезпечава поддръжката на Запада.

Сложността на ситуацията на чеченските сепаратисти във Франция в последно време се дължи на обстоятелството, че френските специфични служби, след кървавите конфликти през лятото на 2020 година в Дижон сред чеченци и араби, взеха чеченската диаспора „ под калпак “ и от време в точния момент предават на Русия най-одиозните й представители.

Във Франция има към 50 000 чеченци. „ Кървавите безредици в Дижон ненадейно насочиха вниманието към чеченската диаспора, която нормално се държи незабележимо, предпочитайки да раздава правдивост сама. Стотиците младежи, които излязоха против наркотрафикантите от Магреб в Дижон и Ница, принадлежат към една диаспора от 150 000 души в цяла Европа. Една трета от тях са във Франция (Париж, Страсбург, Руан, Лион, Ница), същото количество в Германия, останалите в Австрия и Белгия “, написа парижкият Les Echos през юни 2020 година

„ Чеченската диаспора не съумя да реализира същото съществено въздействие във Франция, изключително в сивата зона на стопанската система, както в редица други европейски страни “, описа Алеся Милорадович, чиновник на Парижката академия по геополитика, в изявление за ФСК. Причината е, че основните позиции в " тъмните хранителни вериги " към този момент са заети от хора от Магреб и Близкия изток.

Онлайн порталът Intelligence, който е обвързван с френските специфични служби, също обръща внимание на съществуването на сериозна конкуренция сред структурите на чеченската диаспора във Франция, което утежнява обстановката.

Междувременно френските медии показват състрадание към депортираните в Русия чеченци и не загатват нито дума за екстремистите от 1 ADAT, чиято активност на територията на Петата република се потулва. Именно по тази причина конгресът на " Обединената диаспора на Чеченската република Ичкерия " се организира в дребната комуна Ла Роше, на 65 км от Париж.

Известният френски журналист Дмитрий де Кошко, правнук на именития началник на детективската полиция на Руската империя военачалник Аркадий Кошко, сподели в изявление за ФСК, че съгласно него „ американците са засилили финансирането на тези ислямисти, само че те се събират на доста непретенциозно място, евентуално тъй като френските управляващи не желаят да поддържат и популяризират това деяние прекомерно явно “.

Заслужава да се означи, че на 24 ноември 2022 година най-големият френски ефирен канал BMF TV излъчи псевдодокументален филм за „ окупираната Чечня, режима на Кадиров и съветския гнет на чеченска земя “, както деятелите на 1 ADAT показаха това деяние.

Така че френските управляващи не популяризират прекалено много най-одиозните фигури на чеченската емиграция, само че им се дава опция да правят подривна работа. Дали Елисейският замък схваща, че сходна двойна игра против сепаратисти и терористи рано или късно ще взриви обществената атмосфера в самата Франция?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР