На 26 април Путин проведе разговори с генералния секретар на

...
На 26 април Путин проведе разговори с генералния секретар на
Коментари Харесай

Вучич ядосан: Изявленията на Путин за сходство между Косово и Донбас усложняват ужасно много нещата

На 26 април Путин организира диалози с генералния секретар на Организация на обединените нации, по време на които напомни на Гутериш решението на интернационалния съд за обстановката в Косово, което беше подкрепено от всички, и съобщи, че ЛНР и ДНР са станали самостоятелни по прилика с това решение. „ Аз персонално съм чел всички документи на Международния съд за обстановката в Косово. Прекрасно си припомням решението на интернационалния съд, където е написано, че при практикуване на правото на самоопределяне избрана територия на която и да е страна не е длъжна желае позволение за прокламиране на своя суверенитет пред централните управляващи на страната. Това беше казано във връзка с Косово и това е решението на интернационалния съд. И това решение беше подкрепено от всички “, съобщи тогава Путин.

Вучич е на работно посещаване в Германия, където в сряда (4 май) се срещна с канцлера Олаф Шолц, а в четвъртък сутринта - с външния министър Аналена Бербок. Чухте ли Олаф Шолц какво тъкмо сподели? Кой съгласно него е отговорен за това, което се случва в Босна, какво съгласно него би трябвало да се случи в Косово, а също и по въпроса за глобите. Сега помислете, в случай че той приказва обществено за това, допустимо ли е да не ми го е декларирал на срещата.Изявленията постоянно са единствено едва отражение на протичащото се на срещата “, споделя Вучич пред кореспонденти.

„ Нашата позиция е сложна, извънредно комплицирана и в допълнение усложнена от изказванията на президента Путин. Ще приказвам за всичко това на следващия ден (в послание към гражданите), В политически смисъл в никакъв случай не е било по-трудно, само че се притеснявам, че с всичко това, което следва в стопански смисъл, в никакъв случай не е било по-трудно “, споделя сръбският водач.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР