На 25 май от 10 часа в Аулата на Софийския

...
На 25 май от 10 часа в Аулата на Софийския
Коментари Харесай

13 финалисти ще премерят сили в състезанието „Пазим езика си“

На 25 май от 10 часа в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще се организира финалният кръг на надпреварата по български език „ Пазим езика си “. В него ще вземат участие 13 от децата, посочили най-хубави резултати в първия кръг на конкуренцията, който се организира на 12 май в две възрастови групи – V и VI-VII клас. Учениците са от градовете София, Бургас и Хасково.

Състезателите още веднъж ще бъдат разграничени в две групи, само че този път ще бъдат изпитвани в действително време, пред аудитория. Те ще се изправят пред две задания. В първата ще би трябвало да изберат фрази, в които няма правописни и пунктуационни неточности. Втората е смислово нареждане на фрази в текст.

Работата им ще бъде оценена от авторитетно жури с ръководител езиковедът проф. д.ф.н. Владко Мурдаров. В него вземат участие още Рени Стоичкова, преподавател по български език и литература и създател на редица образователни пособия, изработила главната част от изпитните задачи; Мариана Манчева, шеф на СУ „ Васил Левски “ в Карлово и проф. Владимир Атанасов и проф. Татяна Ангелова, представители на катедрата „ Методика “ във Факултета по славянски филологии в СУ „ Св. Климент Охридски “.

Състезанието „ Пазим езика си “ е проведено от гражданското съдружие „ Живата вода на България “ в партньорство със СУ „ Св. Климент Охридски “ и организацията за маркетинг и връзки Knowbox и тяхната самодейност „ Как беше на български? “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР