На 25 март 2024 г. руснаците нанесоха удари по Киев

...
На 25 март 2024 г. руснаците нанесоха удари по Киев
Коментари Харесай

Офицер от ВСУ: Свалихме две ракети Циркон, в нашите ръце попадна уникална информация

На 25 март 2024 година руснаците нанесоха удари по Киев - те евентуално са употребявали ракети " Циркон ", написа УНИАН, като отбелязва, че това е втората офанзива по Украйна с това оръжие.

Както напомни офицерът от украинските въоръжени сили Тарас Березовец в изявление за " 24 канал “, преди към три години съветският президент Владимир Путин показа ракетите " Циркон " като " чудо-оръжие ", способно да преодолее западните системи за противоракетна защита. Въпреки това, по думите му, и двата " Циркона “, изстреляни против Украйна, са били свалени.

Според военния офанзивата против Киев може да бъде обвързвана с Деня на Службата за сигурност на Украйна, който се отбелязва на 25 март. Той не изключва задачата на ударите да са били държавни здания, свързани със СБУ.

" Тези хиперзвукови ракети имат скорост от съвсем 11 хиляди километра в час. Съответно времето за полет на такава ракета от територията на краткотрайно окупирания Крим до украинската столица е единствено към три минути. Това са проби. Врагът тества, както той самият счита, най-страшното му оръжие в бойни условия.Руснаците се пробват да употребяват войната за бойни тествания на своите типове оръжия ", акцентира Березовец.

Офицерът означи, че при първото потребление на тази ракета тя е била свалена. По време на втората офанзива това оръжие също хипотетично не е достигнала задачата си.

" Това значи, че западните системи за противовъздушна защита са в положение да се оправят с оръжия, които Путин сподели, че са неуязвими за каквито и да е модерни системи, по-специално за американския Patriot ", добави военният.

По думите му, бойните глави на тези ракети ще бъдат деликатно проучени и с тях ще работят експерти. Той отбелязва още, че новините са доста неприятни за руснаците - съдейки по фотосите на свалените " Циркони ", оповестени онлайн, " там в действителност има върху какво да се работи ".

" Основната бойна глава на ракетата е съвсем непокътната. Деформирана е, само че съвсем непокътната. Да, неповторима информация ще попадне в ръцете на наши и западни експерти. И какво следва? Какви козове ще останат в ръкава на Путин, в случай че най-вече тайното оръжие към този момент не е по този начин? Това е доста неприятна вест за него ", заключи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР