На 25 и 26 юни се проведе за осми път

...
На 25 и 26 юни се проведе за осми път
Коментари Харесай

Габриела Георгиева е новата „Царица на липата”

На 25 и 26 юни се организира за осми път обичайният НФ ”Сцена под липите”

Организатори бяха Община Русе, Кметство с.Николово и НЧ”Пробуда-1901г”, с.Николово.

Празникът се осъществя с финансовата поддръжка по Програма „ Култура” 2022 в направление „ Малки креативен планове в региона на изкуствата и културата”.

Както се вижда и от името му, този фестивал се организира навън, сцената му е на Текето. Там се намира най-големият липов масив на Балканите. Затова ние сме избрали център на събитието да е ЛИПАТА. Празникът стартира с Българска чаена гала, Приготвяне на медовина, Пчеларско ревю, Изложение на здравето и хубостта, Детски работни ателиета и анимации, оповестиха от националното читалище.

В рамките на деня се организираха две събития: VIII НФ ”Сцена под липите”, и за повторно се избра „ Царица на липата”.В Лесопарк ”Липник” дойдоха хиляди запалянковци от цялата страна-певчески колективи, танцови сформира, самостоятелни реализатори, музиканти и фенове на фолклора. Изпяха се стотици песни, изиграни бяха доста кръшни български хора. Раздадени бяха голям брой награди.

Вечерта 15 участнички се състезаваха за купата „ Царица на липата”. Короната завоюва Габриела Георгиева, тя бе определена и за лице на Модна организация " VOGUE MODELS”, следвана от подгласничките Светлозара Димитрова и Ивайла Илиева, а купата Мис „ Чар” сграбчи Неда Недева. Като се стъмни стартира, станалото към този момент обичайно нестинарско шоу. Празникът продължи до среднощ, като приключи с Хоротека под звездите.

Благодарим на всички участници, които пристигнаха на това прелестно място, водени от едно мощно и възприятие и емоция-любовта към българското, към българските обичаи, песни и танци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР