На 25 август в сръбския град Сокобаня се проведе ХІ-ят

...
На 25 август в сръбския град Сокобаня се проведе ХІ-ят
Коментари Харесай

Танцьори от Вършец представиха страната ни на фолклорен фестивал в Сърбия

На 25 август в сръбския град Сокобаня се организира ХІ-ят Международен фолклорен фестивал "Игра коло под Озреном ", в който се включиха 19 състава.
Ежегодният фестивал събра тази година 400 танцьори от цяла Сърбия, като в него взеха присъединяване и два български състава. Страната ни беше показана от група за национални танци "Чародейки " - Вършец с началник Красимира Георгиева и танцов състав "Фолклорна китка " към НЧ "Христо Ботев – 1900 " - Вършец с хореограф Невена Стоянова, които към този момент пета поредна година вземат участие в този влиятелен фолклорен конгрес.
Фестивалът стартира с дефиле на участниците по централната градска улица, което беше намерено от кмета на община Сокобаня Исидор Кръстич.
След това, в продължение на съвсем 5 часа феновете се любуваха на обичайни танци и песни под намерено небе, на спонтанна сцена - спортна площадка в учебен двор.
В рамките на фестивала се организира конкурс за хубост „ Мис и Мистър Фестивал “, както и за най-красива двойка в национални костюми.
Фестивалът бе кондензиран и разнороден, даващ своя принос към пресъздаване и запазване на фолклорното благосъстояние на народите от Балканите.
Събитието е без конкурсен темперамент. Всички фолклорни групи получиха грамоти за присъединяване, сувенири и рекламни материали. И дадоха обещание следващата година още веднъж да се съберат в Сокобаня, с цел да продължат дружно традицията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР